View Single Post
Staro 12.11.2011., 11:13   #3
barecomb
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Nisam ništa uspio....

Obadva routera imaju 192.168.1.1 i kad se spojim na siemensa koji bi u mom slučaju trebao biti repeater i kad mu promijenim adresu u 192.168.1.2 on me naravno izbaci ali ja se onda na njega više nikako ne mogu spojiti.

Ni pod tom adresom ni pod starom. Jedina opcija mi je reset a onda sam opet na nuli.

U siemensu ima lijepo odvojedna WDS opcija i ja normalno vidim taj moj glavni modem i mogu na njega staviti kvačicu ali to je sve što se događa. Pretpostavljam da je to zato što te opcije služe ako je Siemens glavni modem pa onda u tim postavkama se odabire repeatere. Ali eto kod mene je situacija obrnuta. Meni Siemens mora biti repeater jer su mi u Optimi rekli da moram staviti njihov (Sagem) modem na liniju.

Takve iste postavke pak ne mogu naći u Sagemu. Štoviše u Sagemu ne mogu uopće naći tu kraticu WDS. Je li moguće da taj modem ne može na sebi imati spojene repeatere kao što to može Siemens? Da li bi mi bilo najpametnije zamijeniti im pozicije pa da Siemens bude glavni modem spojen na liniju a Sagem da bude repeater? S tim da je Siemens ono baš od Tcoma i ne znam da li bi uopće radio tako.
barecomb je offline   Reply With Quote