Ja imam problem sa pucanjem veze identican ko i iza uskrsa to je trajalo nekih 2-3 tjedna.
Pukne mi veza i nece se spoi modem zblokira se sav, log pokazuje da mi autentifikacija na prolazi da provjerim password koj je isti vec 4 god bice od kad optima postoji onda izbaci jos neke strucne linije koje ne znam sto znace isto vezane za autentifikaciju. moje mišljenje je je do optima autentifikaciskog servera. Odem u opcije ponovo upisem password da se resetiraju postavke i onda mi radi do iduceg pucanja veze.Nekad se spoi al nemože dobit primarni dns.
Ista stvar se događa sa telsyem kojeg imam otpocekta i sa edimax. Dlink 542t nisam imao prilike testirat jer sam ga bacio kad mi se za vrijeme uskrsa ovaj problem pojavio prvi puta pa sam mislio da hardware nevalja.
Inace prije toga su i jedan i drugi modem radili ko sat iako su svi ti modemi na lošem glasu al uglavnom mi se čini da nije do njih.
Modem koj vrti torrent servis sa 50-100 tpc konekcija i ima ping 50-70 u Battlefieldu 3 i ne puca veza danima nije loš modem.
Ja sam na optimi od prvog dana, i moje iskustvo nikad nije bilo problema sa opremom, uvijek je bilo do optime i taj problem se sa vremenom popravi, a sada koliko problemi traju, njihovi uzroci i tehničari koji ih rješavaju nemam pojma znam samo da smo u njihovoj milosti.
Jedno vrijeme sam koristio i siemens s515 koj je isto radio bez problema al on je crko, odradio je svoje njega sam imao odkad postoi t-com adsl, davno prije otpime