Pozdrav svima! Kupujem novi kompjuter pa bi trebal pomoc oko biranja komponenta. Budžet mi je do 5000kn otprilike, a kompjuter bi trebal za igranje novih igra (i da rade nove igre u sljedecih par godina). Neke stare komponente su navedene na profilu, a za neke nisam siguran koje tocno imam jer nisam ja slagal kompjuter. Hard-disk je relativno novi (Caviar Blue WD6400AAKS) pa njega ne bi novoga kupoval, ali me zanima da li se moze dogoditi da taj hard-disk nije kompatibilan sa nekim novim komponentama koje bi kupil i da li na to treba paziti? Nisam siguran sto je bolje za ove novce intel ili amd, nvidia ili ati pa bih tu trebao vašu pomoc. Prijatelj mi je poslao konfiguraciju koju je on nedavno kupio za slicne novce (4800kn) i jako je zadovoljan. Ja sam ciljao na konfiguraciju koja je po snazi otprilike tog ranga.
ta konfiguracija je:
Procesor Intel I5 2500 3,3 Ghz 6mb sac 1155
Matična ploča Asrock P67 Performance Extreme s1155 4*ddr3
2* 2gb ddr3 1600 Mhz Corsair 4GB
1TB Western digital HDD Sata (hard disk ne bi uzeo)
Grafička XFX ATI 6770 1GB ddr5
Kučište Gigabyte + 650 W napajanje Corsair
DVD RW NEC Optiarc 22X
Također neznam gdje bih kupio dijelove i gdje su najpovoljniji. Živim u Varaždinu, ali mi nebi bio problem odvesti se do Zagreba po neke (ili sve) dijelove. Samo što u slucaju kupovanja dijelova odvojeno nebi ih sam znao sastaviti, pa bi mozda bilo najbolje kupiti cijeli vec sastavljeni pc (pa me zanima da li se to isplati ili je puno jeftinije nabavljati odvojeno dijelove). Bilo bi dobro da imaju garanciju.
Puno zahvaljujem na pomoci!!!