View Single Post
Staro 10.11.2011., 12:46   #2009
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Koji cinici.

Meni su brzine u Splitu više manje ok, ali ona fair usage klauzula mi nikako nije sjela (iako ne skidam više od 20-30gb mjesečno).
Koji qurac onda zovu uslugu flat internet, stavljaj onda pakete s različitim limitima i formiraj cijenu shodno tome.
Bez obzira na "frikove" šta skidaju terabajte misečno, pun kufer je više onih šta skinu jako malo (dosta ih nije ni čulo za pojam torrent).
Ugovor je svetinja, ma kakve stavke bile u njemu, jer nas nitko nije pištoljem silio da ga potpišemo. Ima još operatera na izbor. I ja sam ga potpisao, svjestan što znači fair usage. Skidam kad mi nešto treba i koliko mi treba i znam dobro što je torrent, no ne bih volio da mi tzv. kolektivna brzina u kvartu pada zbog par , kako ti kažeš, freakova koji skidaju nekoliko TB mjesečno. Neispunjena želja mi je saznati kakva je to životna i ina potreba da netko mjesečno skine terabajte podataka, nauštrb ostalih "normalnih" korisnika koji jednako plaćaju mjesečnu naknadu, a u večernjim satima "gmižu i puze" po netu da bi samo surfali ili pogledali nešto na Youtubetu ili odigrali nešto online.