Citiraj:
Autor zgmmax
Hehe
To bi trebo biti ja u subotu  .
Svuda di sam cito su rekli da je sve isto osim one tri stvari kaj sam prije napiso. Tak da opce ne vidim razloga da se daje 50€ vise za istu kocnicu.
|
Sve kaj si reko stoji, osim što nije 50€ više za kočnicu nego 40€ za obje. Dakle 150kn po kočnici, ako netko hoće Free Stroke (ako to konačno radi kako treba) i malo ljepšu kočnicu neka izvoli, razlika realno nije baš tako velika. Free Stroke je u svojoj osnovi super stvar za fino podešavanje kočnice, jedino šta je u praksi na staroj kočnici to bilo loše izvedeno i više-manje beskorisno. Da znam da to šljaka kako treba ja bi osobno dao tih 150kn više, kaj sad.
Meni se sve više sviđa njihov dizajn, pogotovo otkad sam ih jučer vidio i pipao malo, sviđa mi se kratka ručica (makar se to treba u vožnji testirat) i forica s šarafljenjem na volan a'la Avid, bez potrebe da se skidaju gripovi.
Ta kratka ručica bi mogla bit problemčić kod poštelavanja položaja šiftera, ja sam se podosta naebo dok sam dobio vrh kažiprsta na vrhu bremze i palac na šifteru, fora je kad možeš kočit i šaltat u nižu odjednom, ko da sam u autu, lagani kickdown pa oooopp
----
Edit: naravno ako se uzmu i novi šifteri koji idu na taj clamp onda super. Ali nova Shimano grupa je 2x10 tj 3x10 (barem XT koliko sam gledao) tako da ide i promjena mjenjača, kazete i lanca :/ )