Prije 4 dana zamijenio freezera ovim cudom i stvarno se osjeti razlika u hladjenju. Ali, evo i prvi problem, stroj je nakon 3 dana rada 24/7 bez ikakvih problema jednu noć zblokirao. Baš se hardverski zalockao. Ujutro ga našao tako u limbu, restartao, pokrenuo se do pola i stao. Nakon toga više niti makac. Zavrte se ventilatori, na procu i oba 120 mm na kućištu, ali niti beep, niti biosa niti ništa. I onda vent na gaiai lagano počne turirati :-) Ono, radi par sekundi na full pa se uspori na minimalne okretaje pa opet tako. Raskopam stroj skužim da radi samo prvi utor za RAM. Od 4 keksa, svi ispravni, bilo koji da stavim tu u prvi slot, radi. Ako stavim u bilo koji drugi slot, stroj zbloka.
Crkla Asrockica?
Sad me kopka da nisam ja nešto sjebo kod montaže. Ali mislim da nisam, ploča je bila više nategnuta dok je freezer bio gore. Kad sam sa stare gigabyteice nakon 2 godine skinuo freezera, ostala je spigana kak ju je nategnuo. Ili sam se jednostavno murphyu zamjerio da mi rikne ploča nakon ugradnje novog coolera?
EDIT:
Raskopan stroj ponovno, gaia skinuta i premontirana i sad radi sve ok :-)