MBO: Gigabyte EP35-DS3
CPU: Intel DualCore E5200
RAM: 2x2GB DDR2 (Kingmax)
GPU: Sapphire Radeon 4850
HDD: Hitachi 1TB
DVD/RW
Kućište: Coolermaster CM690
PSU: Chieftec 400W
Monitor: Samsung SyncMaster 2233BW
To je moja trenutna konfa, bi se dalo nju nekako poboljšat ili je isplativije ić novo složit? Koristim ju najviše za filmove gledat, igre i net.
Ono što bi ja najviše htio promijenit je monitor, treba mi bolji/veći jer filmove gledam iz kreveta sa nekih 2-2.5m udaljenosti, a gledam najviše (99%) HD filmove. Sad, nekako su mi zapeli za oko dva Della sa IPS matricom u2412m i 2311h, potonji je jeftiniji, ali ne znam koji je isplativiji, možda neki treći?
Ono što ne bi mijenjao je HDD, optiku i kućište, osim ako idem na 690 II Advanced..
Drugo, uvalio bi neki SSD za OS (Win 7).
Mislio sam uvalit neki i5, MBO, RAM i GPU (nebitno da li Nvidia ili Ati, ne patim na to, bitno je dobar value for money).
Volio bi da ta nova konfiguracija potraje nekih 2-3 godine za igranje igara na max detaljima, kao što mi je ova dosad služila...
Sad, što se tiče love, tu ni sam ne znam koliko odredit kao limit jer nemam predodžbu koliko bi sve ovo moglo koštat, ali mislim da bi nekih 5-6 tisuća kuna trebalo bit dovoljno, ako ne i previše?
BTW: Kupujem na Diners na rate tako da bi bilo dobro da sve bude iz jednog dućana...