Citiraj:
Autor 1v@n
Naravno da nije ok, ali se s imalo kvalitetnijim kućištem ovo ne bi dogodilo.
Radio sam u nekoliko it firmi/servisa i nagledao se svakakvih situacija gdje je u 80% slučajeva kriv sam kupac jer:
a) lupa nogom po kućištu čim mu iskoči pop up
b) koristi kućište kao stolac ili kao stolić za CRT TV
c) koristi kućište kao stepenicu da bi mogao doseći nešto s vrha ormara
d) još milijun nevjerojatnih situacija
|
e) ono što svi misle da je "nebitno"...kućište se drži u prostoriji koja se usisava jednom u 365 dana i to ako. Kad ga otvoriš treba ga nosit van na dobar "tretman" kompresorom da se ne udaviš.
Citiraj:
Autor 1v@n
Nitko ni nije rekao da je normalno, ali sagledaj situaciju s više strana
Glavni razlozi zbog kojih je to tako su ti ovakvi:
a) zapošljavanje poznanika (bez obzira imaju li kakve veze sa strukom ili ne)
b) plaća i kašnjenje iste
c) podcjenjivanje struke
d) trčanje za profitom umjesto kvalitetom
Iako bih volio raditi tako nešto jer mi je to gušt, posla nema, a nitko ne želi adekvatno platiti za dobro obavljen posao.
Dobio sam jednom dobronamjerni savjet od gazde na praksi.
"Previše vremena provodiš slažući kablove i da to sve bude lijepo i uredno. Zapamti, nitko to ne cijeni i ne plaća dovoljno, a vrijeme je novac. Za to vrijeme si mogao već pola druge konfiguracije složiti"
|
Točno. "bilo jednom u u jednom zg servisu" prije 9 skoro 10 g..
Ljudi donijela pokvarena računala , ali ona "čekaju" jer:
stigla narudžba iz trgovačkog centra XY za n konfiguracija i sve ih treba "zašrafit" i "istestirat" do 14 h
rade 2 od 5 djelatnika jer : 3. = direktorov nećak , 4. = sinčić tate koji ima firmu sa građevinskim materijalom ,a direktor gradi kuću , pa eto , on ima gablec od 2 sata a ostalo šetnju servis-skladište ,
..ostaju 3 od toga jedan mora na prijamni pult , jedan pizdi i šalje ovu prije spomenutu dvojicu privilegiranih u "postojbinu" , jedan radi efektivno a i njemu je puna kapa neplaćenih prekovremenih i direktovorih fuksi koje se šeću u "provjeru"
..nekako uspiju "složiti" naknap narudžbu , petak je testira se "pali -baci bootabilni linux - gle pokreće se radi"...ona pokvarena računala čekaju drugi dan , rokovi su pređeni , ljudi dolaze po "svoja popravljena računala" , onaj na pultu im govori "nažalost nije gotovo dođite sutra" , mušterije šalju sve u PM , uz popratno "**** vam ve po spisku" , " bacit ću bombu ,jel znate gdje sam ja bio 1991?" i slično.
Rezultat : 30% "složenih konfiguracija" se vraća , ne radi greške "sastavljača" , nego , jer "je direktor rekao da vrtit MEMTEST i stres testove i slično suvišno" a naručio je najgori škart od no name napajanja , grafičkih , reparirane komponente..smeće.
Ljudi šalju inspekcije , žale se , ova dvojica "direktorovih miljenika" sve prebacuju krivnju na ove koji rade ustvari , jel vam moram reći tko dobiva otkaz, uzimaju dvojicu novih radnika , svakom daju ugovor na mjesec dana , nakon mjesec dana ih opet krive i otpuštaju i tako...ljudi pizde , konfiguracije se "vraćaju u servis" , karavene prolaze ,direktor (poduzetnik 90 tih "stasao" u ratu) laje , "zaslužni radnici" svoje svinjarije prebacuju na druge ...i tako u krug. Hvala Bogu ta firma je propala. EOD ! Ali siguran sam da je ovaj "modus operandi" još uvijek prisutan i da nije iznimka , nego još uvijek pravilo u dosta "firmi" ne samo servisa i ne samo IT