View Single Post
Staro 06.11.2011., 17:00   #855
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5,702
Imam Avermedia speedy hybrid TV karticu i s njom kosristim njezin software za gledanje TV i sve manje vise funkcionira odlično osim jedne poprilično iritirajuće stvari a to je mogućnosti aspect ratia u AVer MediaCenter 1.7.9.

Naime kad na TV signalu koji je nativno 4:3 format dolazi 4:3(znači slika je preko cijelog prozora/ekrana) slika sve je ok, tj slika je na mom 16:9 monitoru preko cijelog ekrana.

Problem nastaje kad je na tv signalu neki 16:9 materijal (recimo Liga prvaka) onda ja na svom monitoru imam dvije debele vertikalne crne linije koje mi pojedu 40%ekrana.
Tu bi mi trebala opcija "zoom" ili nesto slično sto je dostupno na danasnjim LCD TVima, znači da mi odreže sliku sa strene i razvuče ju na cijeli ekran.

Pod "size" imam->4:3, 16:9, Keep aspect ratio i fit to windows.

Ali kad je 16:9 materijal na nasem 4:3 signalu nikako nemogu dobit da mi bude slika preko cijelog ekrana.


Probao sam sa Compro DTV4 softwerom, on ima mogućnost ručnog stelanja aspect ratia(mišem kliknete na desni rub prozora i razvlačite kuda i kako zelite ) ali nazalost ne prepoznaje mi moju karticu.


Koje jos programe da probam koji bi mogli radit sa mojom karticoma(teletext, stabilnost i brzina) da usput imaju vise opcija za aspect ratio?

Hvala i LP
__________________

srale7 je offline   Reply With Quote