Rješenje bi svakako napisao samo nisam imao previše slobodnog vremena, a razlog zbog kojeg sam napisao prethodni post je samo da nekada treba biti uporan, pa se može uštedjeti koja kuna bez potrebe kupovanja druge mrežne opreme.
1. Na Siemensu gigsetu Sx763 sam podesio wireless network na channel 6 i stavio naziv SSID T-Com, pod enkripcijom sam pod security stavio wep, authentication type: shared, key length:128 bits, i pod repeater (WDS) pronašao drugi router Thompson Speedtouch 780WL na kojem sam podesio slijedeće;
2. Prvo sam stavio firmware 6.2.29.2 ( bio je na njemu T-Com-ov), zatim sam pod Home network pod postavkama wirelessa uključio isti, stavio ga također na channel 6 i pod SSID naziv stavio: T-Com 2, stavio pod enkripciju kao i na prvom routeru, security type wep i istu lozinku, to sve saveao i ono najbitnije pod postavkama Home > Home Network > Interfaces > LocalNetwork napravio SpeedTouchu statičku ip adresu: 192.168.1.2 ( na prvom routeru je 192.168.1.1 ), default gateway mora definitivno biti isti i to je kod mene 192.168.1.1, kao i subnet mask:255.255.255.0 i zaboravio sam reći da pod opcijama wirelessa treba na dnu ekrana naći configure wds i kad preskenira pronaći će prvi router i onda ga na kraju treba čekirati.
Sve u svemu meni za sada radi super. Na prvom routeru mi je spojeno desktop računalo, a na drugom koji je na katu preko lana mi je sada spojen Xbox, Dreambox.
Također obadvije mreže su vidljive na laptopu i na obadvije se mogu spojiti bez problema.
Ako ima tko kakvih pitanja neka mi se javi, a kad uhvatim vremena mogu nabaciti koji screenshot.