View Single Post
Staro 05.11.2011., 19:32   #862
smayoo
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Thumbs down

Dobra večer svima.

Uzmanjkalo mi je LAN portova na ovom routeru (MaxTV ne koristim niti ikad hoću) i to je jedini razlog zašto sam se latio ovog svraba...

I, naravno, ispalo je loše...

Prije nego sam išta počeo, FW je bio 4.3.52.11.310. Spajam se preko T-coma.

krenuo sam po uputama iz prvog posta i zaglavio već na prvom koraku jer mi active_configfile nije htio prihvatiti (izbacio bi tokom onog odbrojavanja poruku da file nije odgovarajući). Nakon toga se nije više htio spojiti na net, niti sam imao Connect button. Restore originalne konfiguracije (koju sam prethodno spremio) bi vratio stvari u normalu.

Onda sam probao active_configfile više puta uzastopce i nakon treće je uspio.

SSH dio je prošao bez problema, samo sam prije promjene pribilježio da je customer bio = 4 prije nego sam promijenio na 0

Međutim, kad sam prešao na drugi dio, iz SSH nije htio povući s neta IMG fileove, naravno, jer se nije mogao spojiti na net (surfalicom na 192.168.1.1 mi je pokazivao "Disconnected, connect loopback" ili tako nekako, i nisam imao connect button.

Onda, sam, slijedeći neke naputke iz postova u threadu, skinuo img fileove koristeći mobilnu internetsku vezu i krenuo ih uploadati preko web interfacea (sve strogo preko ethernet porta 1, wlan isključen...).

bootcode.img je prošao normalno, router se rebootao nakon toga

kod runtime.img je opet prilikom odbrojavanja negdje na cca 45 sekundi do reboota izjavio da mu file ne valja i pluć...

Onda sam napravio tvornički reset po uputama iz prvog posta.

- ugasio
- držao reset, upalio, držao i dalje dok se nisu upalile WLAN i VOIP (skoro momentalno)
- 2-3 sek bez držanja
- 10-11 sek opet držao, pa pustio

Nakon toga, web interface od routera je i dalje narančast, mogu se spojiti na net, iako mu u podešenjima piše da je provider (prazno). Sve funkcionira naizgled normalno, ali...

Konfiguracija je i dalje triple_play. Kad pokušam napraviti restore na ethernet_config, pokažem mu na file i kad kliknem na restore surfalica mi kaže URL does not exist (to je očito posljedica abortiranog flashanja?). Dakle, ne mogu više restorati konfiguraciju

Kad se pokušam spojiti SSH-om (PuTTYjem), konekcija je odbijena (očito je u konfiguraciji isključen SSH server).

Kad pokušam opet ići na flash firmwarea, kaže mi da sam na centralnoj administraciji i da nema lokalnog flashanja.

I drugih stvari po web interfaceu od routera ne radi - npr. na pola basic settings wizarda ispadne s greškom da URL ne postoji. I tako...

Najviše od svega me ljuti to što nakon cijele gnjavaže, ne samo da imam polusje... router, nego i dalje nemam 4 lan porta...

Ima li kakve pomoći?
smayoo je offline   Reply With Quote