View Single Post
Staro 05.11.2011., 15:24   #779
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor LTOP Pregled postova
Je palo mi je na pamet s tim sam odprilike i racunao, sa nekim potenciometrom i na laganini da je buke stomanje.
Samo pazi, sto je vent glomazniji, to mu je potrebna veca pobuda da se pokrene.

IOW, ako ces ga ganjati na 5V, postoji sansa da se s tih 5V uopce ne pokrene, ali da ce se htjeti vrtiti jednom kada savlada gibanje iz nule.

Sad, tu postoje razni modeli kako osigurati siguran start, ali za pocetak probaj kako prica radi po defaultu s 5V pa onda pitaj ako zapne...

Citiraj:
Ma bio sam vidio u jednom IBM thinkcenter-u sa HT 3.0 P4 procom koji je na sebi imao pozamašno veliki pasivac, jest da je bio vent naprijed i nazad u kucistu ali ipak, to me nagnalo da pomislim da ako uzmes neki skroz low a ipak funkcionalan(da moze obavit posao za koji je namjenjen) da se moze bez ikakvih ventova. Al kao sto kazes trebao bi neki velki.
Brand masine u praksi i imaju vrlo mali broj ventilatora, definitivno manji nego broj pasivnih hladnjaka, ali su isto tako u praksi kud i kamo bolje i kvalitetnije gradjene nego sto je to slucaj kod zutih PC-a.

Moj dc5850 ima dva ventilatora koji hlade napajanje, diskove, procesor, graficku i NB na ploci. I to vrlo ucinkovito i tiho.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote