Citiraj:
Autor zvonac
@Ishmael, tnx na pojašnjenju.
A i ja se isto namjerim na "nepopularne" zvučnike u nas rvata 
Pošto ni ekipa ni sama nezna kaj da predloži tj koje adekvatno pojačalo za Klipsche 
Ovo najte shvatit, ko napad, uvredu, il vrijeđanje..
Imam osjećaj, da na ok zvučnicima moram imat i ok pojačalo, kaj ne?
Al, čini mi se da sam u krivu..
Ipak bum pričekal još neko vrijeme, pa bumo vidli kaj dalje. Bez daljnega da bi ovi zvučnici radili na boljem pojačalu od Yamahe RX 496.
Znaći u dućanu pojačalo za 5-6tkn, dobijem na njuškalu (ekvivalent onima od 5-6tkn iz dućana) rabljeno za oko 2tkn..Eh da imam keš..
Uh ovo je već teška audiofilija...
|
Tvoji zvučnici su trenutno dosta popularni i kod nas i vani. I to ne bez razloga. Slušao sam ih kod jednog poznanika (pogonjeni modificiranim/refreshanim RA-935), i čini mi se da su zvučnici za tu cijenu (mislim na onu akcijsku) vrlo dobri. Jedina je kvaka ono o čemu su trebali voditi brigu u Klipsch-u, da su kod dizajniranja svog proizvoda sve negativnosti takvog pristupa uvalili (po skrivečki) kupcu.
Za pogon tog zvučnika trebaš imati pojačalo koncipirano po naputcima iz mog prošlog posta. Ne treba biti skupo, ali obično takva i jesu malo skuplja (s razlogom) od konkurencije slične snage i pojave. Onaj mali Rotelac je jedan spoj traženih karakteristika, koji sada po oglasnicima nađeš već od 200 eureka. Doduše, takvom pojačalu (kao i svim Rotelcima 900 serije iz sredine 90-ih) bi već treba lagani servis u vidu čišćenja potenciometara i preklopnika itd... Od pojačala drugih marki ne znam ovako napamet neki model koji bi preporučio, ali sigurno bi se dalo naći nešto zanimljivo u klasi do 2000 kn. No, bez obzira na cijenu, pojačala koja nisu koncipirana da tjeraju niskoomske terete neće raditi s tvojim zvučnicima optimalno. Mislim, i tvoj receiver radi s njima, ali to nije niti blizu onome što se može dobiti s adekvatnim pojačalom.
Evo, samo za tebe sam pregledao ponudu iz njušakala. Preporuke:
1.Kenwood Ka-7090r - budget rješenje s kojim bi vjerojatno bio jako zadovoljan, pogotovo s obzirom na cijenu. Mislim da bi karakter zvuka mogao dosta odgovarati zvučnicima. Ima i daljinac

2. Parasound preamp i izlaz - ako su u dobrom stanju i potpuno ispravni (bilo je nakih glasova o kvarovima te serije, prodavač mora garantirati ispravnost), ovo je odlična prilika za nabaviti mrak pre/izlaz kombinaciju vrlo resperktabilnog zvuka i "audiofilskog renomea".

3. Sony TA-FA 5 ES - dobro pojačalo, ali ne za traženih 2900kn, već jedno 15-20% manje.
4. Rotel RA-1062 integrirac - ne moraš razmišljati o popravcima još barem 7-8 godina (za razliku od starije 900 serije), ako ga uspiješ dobiti ispod 3000 kn, odličan uređaj, makar po karakteru zvuka možda nije prvi izbor, ali ako ti legne u sistem - odlično rješenje.