Citiraj:
Autor Wolverine
Daj malo pogledaj recenzije pa vidi koliko je on to usporediv s nekm SB procesorom.
Sam broj jezgri nije mjerilo, plus što Bulldozer 8150 nema 8 jezgri on ima 4 modula sa po dvije jezgre koje dijele dio resursa. Nije isto kao i 8 fizičkih nezavisnih jezgri. Faildozer FX-8150 dobar je jedino ako si želi nabit račun za struju i bacit pare u bunar.
|
pogledao sam i previše recenzija i mislim da ga previše seru neki "popularni" sajtovi, prvenstveno tomshardware i anandtech
previše negativnih zaključaka dok s druge strane ima i opreznih sajtova gdje ne zaključuju na prvu tako lagano/bahato o novoj arhitekturi
Citiraj:
Autor Wolverine
Citiraj:
Autor MiroGavran
to troši u full loadu vrtnjom testa
kako se ponaša potrošnja u realnom svijetu, ne bih htio tako sigurno reći kao i ti
misliš da svi koji kupuju procesor od 2000kn, isti klokaju i ako klokaju zar misliš da isti klokaju do maksimuma?
ne bih se baš složio da nije u stanju nadmašiti x6, i5 pa čak i i7, to je vrlo diskutabilno pitanje ovisno o funkciji računala
al gledajući multitasking koji većinom svi koristimo svakodnevno, ponaša se odlično
u multithread app isto se ponaša odlično
|
Da te pitam nešto kad si već toliko uvjeren u svoja stajališta, jesi li ti probao IRL taj procesor ili sve što pričaš, pričaš jer si to tako čuo/pročitao negdje?
|
prvi boldani red - moje je stajalište da je smiješno govoriti o potrošnji i stavljajući tablicu potrošnje u full loadu što nije realnost
drugi boldani red - iz hrpe reviewa se vidi prednosti i mane istoga
treći/četvrti boldani red - nažalost nemam taj proc pa ne pričam ovdje iz praktičnog iskustva pa volim naći rivjuove gdje ekipa praktički popljuje proc ali napiše nešto različitije od drugih sajtova za stvar koja me zanima, u ovom slučaju multitasking usporedba
http://www.expertreviews.co.uk/proce.../amd-fx-8150/2