Tema: Dell U2412M
View Single Post
Staro 02.11.2011., 23:24   #186
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Stigao je. Opet sam imao sreće (kao i sa 2209WA). Dobio sam odličan primjerak (Puj! Puj! Da se ne ureknem). Htio sam kupiti u Kodeksu ali nemaju na lageru i rekao KGJ idem zvat Protis (nabavljaju od Megatrenda). Došao mi popodne. I? Revizija A01 :-) Backlight bleeding gotovo nevidljiv; pogotovo na brightnessu od 25 koji ja koristim jer je najčešće dosta mračno u sobi. Nigdje mrtvog, zaglavljenog, tamnog ili svjetlog pixela (tog sam se bojao jer sam baš picajzla). Provjerio sam više puta sa odgovarajućim testerima. Monitor na default postavkama malo vuče na plavu ali to je bilo i kod 2209WA. Nakon konzultacija sa legendarnim 10e s hardforuma monitor sam (uz njegove postavke) još malo dodatno "kalibrirao" (smanjio sam još više plavu). Postavke su:
Red:96, Green: 93, Blue 84; Brightness 23 (nekom će ovo možda biti preniska vrijednost ali ja sam najčešće navečer za kompom i dosta je mračno pa mi to odgovara); Contrast: 75 (defaultno)....Monitor se jako malo grije i ne troši puno, posebno na niskim vrijednostima brightnessa koje ja koristim.

Monitor ima klasično dobar minimalistički dellov dizajn (malo mi smeta kaj nije skroz crni već ima sivu "traku" po boku i "tjemenu", ali nije upadljivo), vrlo stabilno postolje, vrlo se lako montira (kao i svi novi ultrasharp modeli). Prednosti i mane IPS modela su vidljive i ovdje, ali ja sam recimo na onaj glow navikao a primjećuje se jedino ako u skoro totalnom mraku buljiš onak sastrane u crnu pozadinu. Kutevi gledanja odlični (boje), rezolucija i fizička veličina su taman. Igranje igara sad je još veći gušt. Nisam primjetio nikakve probleme spomenute ranije na ovom topicu. Probao sam svoje simulacije i BF3 i nema nikakvog ghostinga niti ičega sličnog. Izgleda fenomenalno. Input lag je, kao što znate, minimalan (neki su na hardforumu mjerili usporedo s CRT-om i ispalo je da je razlika gotovo neprimjetna). Dakle, kombinacija IPS matrice, niskog input laga, omjera 16:10, veličine i rezolucije, uz povoljnu cijenu čini ovaj monitor - super prilikom. Još ako ubodete A01 reviziju....
Dakle, trk u Protis (ili ko sve nabavlja od megatrenda) po A01!

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 03.11.2011. u 00:38.
gnomisa je offline   Reply With Quote