Citiraj:
Autor dxdandy
pozdrav grupi !
dakle posjedujem Hiper 580W napajanje koje svoj posao odrađuje već nekih
3,5god. bez problema i ne mislim ga mjenjati jer mi ne treba ništa jače i ne želim trošiti opet gomilu novca.
Želim samo uzeti neki vrlo dobar ali jako jako tihi vent koji će moći ohladiti napajanje korektno.
Dakle molim za savijet koji kupiti izuzetno tihi,gotovo nečujni vent za napajanje.
Inače radi se o točno ovome napajanju : Hiper M 580W.
Vent za njega bi trebao biti 120mm veličine.
Hvala!
|
Nemoj gledat samo dimenziju ventilatora. Vidim da je Nikky već spomenuo da se treba gledat kompletne specifikacije ventilatora i nabaviti onaj istih ili približno istih specifikacija.
Problematika je ta da ako uzmeš recimo SlipStream 500 kojeg je bruno naveo, napajanje će ti brzo otić k vragu jer neće proizvest dovoljan protok zraka obzirom na regulaciju tog ventilatora.
Tvoje napajanje ima, kako se i u recenziji vidi, Young Lin Tech DFS122512H ventilator. Malo googlanja će ti dati info da se radi o ventilatoru specifikacija 0,28 / 2200rpm @12V / 48,1 CFM @12V / 38,5 dBA
Dakle tražiš ventialtor takvih performansi.
Sad ono što kod nas ima a da sam ovako nabrzaka našao je recimo Scythe KamaFlex
SA1225FDB12H-P, a imaš ga u
Linksu na akciji.
Iako ima niži ''top speed'' ima ujedno i osjetno viši protok zraka.
Tvoj Hiper je jedno od napajanja koje se dosta zagrije u radu, imao sam dva TypeR 580W i ako bi se petljalo po ventilatoru osjetno bi se počeo grijati.