Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 31.10.2011., 07:02   #5670
Qwerty
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
Uzmi second hand jer ćeš manje spušit ako ti se neće sviđat a i lakše ćeš ga dobit na slušanje. Ja sam bio pobornik novog pa sam ih upario sa Cambridge Audio 550A pojačalom, čudi me da ti to nisu probali prodat u Audio Artu. To pojačalo ih uredovno ganja osim što visoki srednji strše i midbas je malo povučeniji. Bilo kako bilo, CA840A je ispravio te finese i sredio situaciju sa zvučnom slikom poglavito u vidu bolje separacije instrumenata, dok ostalo moje neuvježbano uho ne primjećuje.

Glede NADa, kaže potencijalni kupac mojih Klipscha (još razmišljam dal bi ih prodavao posjetio me čovjek koji kupuje nove a meni vrag neda mira a novčanik svrbi) kaže da NAD ima jači bas ali ga jaaako mulja.

Kad sam prodavao Cambridgea nudili su mi i ROTEL RA-04 u zamjenu i još da mi doplate :.) Čovjek kaže da mu ROTEL ima previše basa i premalo detalja. I nema daljinski.

Nešto drugo ne mogu komentirat jer nisam čuo.

Nego, reci što bi uopće želio postići novim pojačalom, možda bi boljim pozicioniranjem djelomično riješio problem. Ako ti fali basa približi ih prema sredin, 1.5 do 1.7 metara između lijevog i desnog zvučnika bi trebalo biti nekakva optimala (ovisno o udaljenosti slušatelja) i probaj ih dosta udaljiti od zida. I obavezno zarotiraj kutije prema slušatelju.
Qwerty je offline   Reply With Quote