Citiraj:
Autor cccp
Znači 5 je u redu 6 već nije. 
Kada si već toliko za odlazak Wengera, tko bi mu onda bio zamjena?
|
Ne znam odakle ti taj podatak. Alex u Unitedu nikad nije imao više od 3 godine bez trofeja.
Francuza je vrijeme pregazilo i premda je njegov nogomet za englesku ligu bio revolucionaran u drugoj polovici 90-tih, danas je pročitana knjiga.
Osim toga nedostaju mu:
- taktička potkovanost - nema plan B, uvijek igra na isti način, a kada je rezultat negativan s izmjenama najčešće ne postigne nikakav značajniji preokret
- defenzivni dio - obrana je godinama tragikomično neuigrana i to mu je sad zaštitni znak čak više od "possesion based" koncepcije a poznat je po tome da često zna prosuti bodove u zadnjim minutama iako ima i par golova prednosti
- autoritet - on jednostavno nema "jaja" voditi ekipu u kojoj igraju vrhunski svjetski igrači osim ako ih nije sam odgojio od 18-te. Za razliku od Alex-a, Mourinha i Capella koji imaju iskustva u radu sa egomanijacima i spuštanju na zemlju istih. Zbog toga i inzistira na klincima kojima može biti autoritet
- sposobnost motivacije i podizanja ekipe u trenucima kada stvari krenu loše
Iako su trenutno u usponu, mislim da će se brzo prizemljiti kada naiđu na ozbiljniju ekipu. Vidjelo se to u susretima s Unitedom i Tottenhamom.
Već per sezona dogodi im se dobar rezultatski niz i forma da bi na kraju pukli pod psihološkim pritiskom i strahom da bi mogli nešto osvojiti. Jednostavno, nemaju taj mentalitet koji krasi United.
Kao što ni francuz nema taj pobjednički mentalitet i autioritet koji krasi Alex-a.
O tome koliko je precijenjen, preplaćen, koliko mu je katastrofalna politika transfera (panično mahnito kupovanje poluproizvoda 5 do 12 iako su imali desetke milijuna u banci) mogle bi se napisati stranice. I ne treba ga pokušavati opravdati da mu uprava uskraćuje sredstva jer su to priče za malu djecu. Pa na taj način i ima alibi za neuspjeh jer eto već godinama ima mladu i neiskusnu ekipu. Koja je usput starija i daleko manje talentirana od one koja stanuje u Unitedu i koju je izabrao i odgojio Alex a nikad se nije licemjerno i perfidno izvlačio na mladost ekipe.
Da sam ja vlasnik zahvalio bih mu se na rezultatima koje je ostvario i poslao ga u mirovinu jer njegovo je vrijeme prošlo.
Jadni navijači, plaćaju najskuplje ulaznice u ligi a zauzvrat im se uprava i trener smiju i broje novce. Postali su trgovački klub bez ambicija i teško je očekivati da bi neki igrač svjetske klase mogao pokazati interes da zaigra u Arsenalu.
Usput, njihov ulazak u prvu ligu je sumnjiv:
"Arsenal only finished in fifth place in 1919, but were nevertheless elected to rejoin the First Division at the expense of local rivals Tottenham Hotspur, by reportedly dubious means"
Što se nasljednika tiče, tu su Hiddink, Van Gaal, Klopp.