Eto, Samsung 470 128GB stigao, i ugrađen u HP EliteBook 8510w, rezultati:

Kao što se da vidjeti, EliteBook 8510w očito ima SATA2 kontroler, jer ATTO pokazuje da su lupljene teoretske granice diska. Nisam siguran za rezultate na Crystal Disk Mark, ali mi se čine ok, ako usporedim sa drugima koji imaju ovaj disk.
Još nisam pregledao da li je uključen TRIM, moram potražiti onaj SW koji ste spominjali par stranica prije, koji popali sve što treba na kompu za SSD. Defragmentaciju sam ugasio.
Dojam brzine? Pa, teško je reći. Svježe instalirana mašina je uvijek snappish, vide se razlike u brzini, neke stvari su definitivno brže, ali neke druge (neke stvari kod učitavanja Windoza) traju jednako kao i prije. Možda sam ograničen procesorom i memorijom koji ne mogu pratiti disk (u biti, proc i memorija mi na WEI imaju 5,5, dok je disk skočio na 7,6) - kako to smiješno zvuči, ha? Proc i memorija ne mogu slijediti disk
Ali kako će mašina bivati starija i radit će se na njoj, dodavati programe i oduzimati, sigurno neće deteriorirati tako brzo kao što bi sa klasičnim diskom. Sada je još potrebno dodati i WinXP na disk (podijeljen je na 70GB za Win7 i 50GB za WinXP, bit će malo tijesno hehe) i onda vidjeti cjelokupni dojam.
Da li sam zadovoljan? Jesam, ja volim nove igračke