S vremena na vrijeme kupim neispravan laptop pa si ga popravim kad imam potražnju za polovnim laptopima, ljudi valjda vole kad dobiju garanciju na polovan laptop pa je to dosta često
Preferirao sam kupnju neispravnih laptopa koji su pregledani od ovlaštenih sevisa jer diagnosticiraju kvar(uglavnom matična ploča ili grafička) te proglase popravak neisplativ
Kad dođe takav laptop kod mene, nađem kvar i sve nedostatke otklonim ih i laptop ode novom vlasniku....
Izgleda jednostavno....ali neke stvari su se promjenile
Pred nekih mj. dana kupio sam Toshibu a200, dobio sam papirić od xxx ovlaštenog servisa uz njega neispravan disk i matična ploča popravak neisplativ, 200kn
Dobro razmišljam si, promjenit ću southbridge i problem riješen...
Otvaram laptop, vadim ploču, i imam šta vidjet...ploča skrivljena SB grijan
Nakon zamjene southbridgea problem isti ali kad se ploča prisilno ravna disk proradi...
Pukla im je ploča, sad dal njima ili vlasniku prilikom eventualnog pada laptopa(da budemo jasni lap je očuvan maximalno) nečemo negađat
Odlazim na facebook stranice da provjerim dali oni stvarno rade reparaciju matičnih kao ovlašteni servis te nalazim slike njihove opreme za taj posao koja je u najmanju ruku smješna, ali je imaju
Nije mi jasno da oni ako su već ovlašteni servis koji ima želje to radit ne mogu si priuštiti neku konkretnu opremu za to
Vidno isprovociran laptop slažem u kutiju i spremam u kategoriju "zaboravljen slučaj" za bolje dane
Slučaj 2
Jučer sam kupio od člana "mef" a300d isto tako diagnosticiran kvar od ovlaštenog servisa yyy( dakle drugi servis)
Otvaram laptop, isto tako zaprepašten pokušajem popravka...
U ovom je slučaj malo drugačiji, kod njega je problem: potpuno mrtav
Ljudi su nesumično kopali po ploči (al doslovno kopali) te su napravili štete nego što je u biti bilo
Pravi kvar sam našao za 5min i otklonio ga za 3min sam ima 3 sata posla za popravljanjem onog što su oni usrali, dobro je u ovoj priči za mene što ću ovog izgleda spasit ali još uvjek si postavljam pitanje znaju li oni šta rade? NE NEZNAJU
Bilo bi lijepo od člana mef kad bi se uključio u temu i potvrdio da je laptop bio samo u tom ovlaštenom servisu pa ćemo napisati ime servisa
Da budemo jasni ima još ovlaštenih servisa koji konkretno obavljaju svoj posao, ali ova dva iz gornjeg teksta.....