hm. pa nije inace toliko vazno, ali jest

. jerbo worf i o'brien su sa picardom u TNG-u, pa je to zavrsilo, pa su oni otisli na DS9. cak se ne sjecam da li je miles otisao i prije samog kraja, poprilicno sam siguran da je worf ostao do kraja TNG-a.
a fimove pogledaj kako su snimani po godinama, iako je svaki zasebno. i da, nije los nelix (iako je mene ponekad zivcirao), puno veci uzitak mi je bio Q i tuvok, i doctor koji mi je najjaci lik od svih. ali imas i u TNG-u jedinstvenih likova, mislim jedan data koji je jedinstven (osim lora, ali ajd), pa prvi klingonac u floti koji na kraju postaje vladar quonosa (ili kako se vec pise), pa prvi doticaji flote sa borgom i stalno natezanje sa romulancima...... plus sto su oni bili (pocetak definitivno) nekako naivni i glupi kao cijeli enterprice od kirka, dok su taman negdje od smrti one zenske zapovjednice osiguranja (i dolaska worfa, jel) postali 5/5........ a do tada tipicna sranja, kapetan, prvi casnik i vojnik potrosni. sta mislis, koji nece stici na teleportacijsko mjesto?
ali cak bi ti nakon voyagera osobno prvo preporucio cijelog archera, cisto reda radi, jer je kronoloski on prvi ispred svih. kirka preskocis i onda na TNG, i za kraj DS9

. i onda crvenog patuljka, naravski

.