Postovanje,
dakle, pitanje - treba mi tipkovnica koja je odlična za pisanje. Znam da ne postoji univerzalno najbolja tipkovnica, ali me zanimaju vaša iskustva.
Ne treba mi tipkovnica za igranje, multimediju.
Sada imam Logitech UltraX tipkovnicu koja je služila dobro nekoliko godina, ali dolazi vrijeme za promjenu.
Kada sam kupovao Logitecha, razmišljao sam kako mnogo tipkam na laptopima i kako plitki hod tipke ubrzava pisanje (pišem i tipkam nekoliko sati dnevno, tako da mi je brzina i preciznost važna - pišem barem sa 6 prstiju u svakom trenutku, tako da mi je layout važan, kao i čšćđž tipke).
Sada kad čitam malo, dobivam dojam da je tipkanje mnogo zgodnije na mehaničkim tipkama dubljeg hoda. Nikad nisam probao tipkati na njima, pa ne znam puno o tome (znam da i gejmeri koriste takve tipkovnice, a nisu mi baš jasne karakteristike koje dijele gejmeri i "tipkači").
Da skratim,
imam oko 200 kuna, iako mogu dodati malo više ako je dobra tipkovnica u pitanje. Ne treba mi ništa svemirsko, tek nadogradnja ove postojeće. I ako mislite da se za te novce može nabaviti ugodnija tipkovnica za tipkanje od Logitech ultraX Premium, primam prijedloge.
Hvala!
EDIT:
ne treba wireless, ne treba mouse u kompletu. Dapače, osim ako uređaj stvarno ne opravdava, wireless bih izbjegao u širokom krugu jer si ne želim dodatno zakomlicirati život koji je već sasvim dovoljno i nepotrebno ovisan o baterijama, punjačima....