Upravo se vratio sa servisa (Ventex Rijeka).
Katastrofa su, pa da ih ovako javno pohvalim, premda znam da takvu ekipu to ništa ne tangira, al svejedno...nek se nađe.
Uzeo sam slobodan dan, provozao se 100 km, došao rano ujutro kako su mi dan prije rekli (ako želim komp isti dan gotov) i dao komp. Rekao sam kako je komp nov, kupljen pred neki dan, i da grafička jednostavno ne radi na tom kompu, ali da sam ju spojio u drugi PC i da tamo radi. Onda me serviser odmah pitao zašto nema onog limenog djela na grafičkoj. Rekao sam da sam to maknuo jer je sa tim limom bi kućište previše napinjalo grafičku, pa sam ja to skinuo jer se grafička u biti nije ni mogla izvadit sa tom limicom, morao sam cijelu matičnu popustit da oslobodim grafičku. Tu sam već skužio da će igrat na to, i sad će neko reć da imaju pravo, šta je ajmo reć teoretski točno, ali ono…nemojte me j...
Uglavnom, objasnio sam serviseru jednostavnu matematiku: moja grafička Palit ne radi u mom kompu, ali radi u drugom kompu. Grafička iz tog drugog kompa ne radi u mom. Pustio sam broj i oni su rekli da će mi to isti dan riješit.
Nakon cijelog dana, oko 4 sata popodne (oni rade do 5) sam ih nazvao, da vidim oće li šta bit od toga, jer me cijeli dan nitko nije zvao. Čovjek mi rekao da je nalog gotov. Hvala, baš ste super šta sam morao nazvat da mi to kažete. Dođem tamo, pitam za komp, lik kaže "samo malo da vidim dali je nalog gotov"....Ja kažem da je gotov jer smo se sad čuli. On na to "pa onda vas je netko morao zvat"
Ja kažem nije me nitko zvao da je komp gotov, došao sam zbog toga u Rijeku i čekam na telefonu praktički cijeli dan samo vaš poziv, nije bilo poziva.
On kaže "nemoguće" i krene nešto provjeravat nalog...i pročita "krivim rukovanjem i skidanjem limice korisnik je spalio grafičku karticu. Testna grafička radi"
U redu - skurijo sam grafičku skidanjem limice jer se šatro onda grafička nakrivila pa spalila. Možda bi ta priča imala prođu da pred neki dan nisam uzeo tu grafičku bez limice, stavio ju u Lenovo komp, spojio na DVI i - gledao sliku na monitoru.
Eto tako. Serviseri mi tvrde da "ako kupim novu grafičku da će radi". Pitao sam mogu mi oni to pokazat, da ubodu neku njihovu X grafičku u moj komp da vidim jel radi, pa su mi rekli da je radno vrijeme gotovo pa nema serisera.
Na kraju mi je lik rekao da "mi neće ništa naplatit". A ja pitam "šta naplatit, pred 6 danas sam kupio ovaj komp kod vas gore na katu, šta nema garancije?"
Lik na to kaže "aha….pa tu vidim na nalogu ne spominju nikakvu garanciju."
To je to. Bukiram poraz, keep it moving nothing to see here.