Citiraj:
Autor alengrosevic
ne bih volio da se ljudi na mene pozivaju u SZK, sorry.
Znaci do sada si imao sljedeci slucaj: ako zelis prekinuti ugovor, placas odjednom sve iznose minimalnih mjesecnih pretplata do kraja pretplatnickog odnosa.
Od sada (koliko sam shvatio), ti u bilo kojem trentunku mozes prekinuti ugovor no placas samo ostatak "popusta" na telefon koji si uzeo. Znaci ako si uzeo HTC desire na pretplatu 24 mjeseca, dobio si cca 2400 kn popusta za njega (od njegove pune cijene) i ti nakon godine dana zelis prekinuti pretplatnicki odnos, ti im moras platiti 1200 kn za telefon i to je to (znaci 2400 kn podijelis s brojem mjeseci na koliko je zasnovan odnos i oduzmes koliko si odradio, toliko im manje placas telefon). Znaci nema full cijene telefona ili placanje ukupnog broja mjeseci do kraja, koliko bi inace platio.
Nadam se da sam dobro objasnio (i shvatio novi zakon).
|
Ma nema problema, ionako ću to i sam saznati za koji dan...
Igra riječi - nije da plaćaš samo razliku odnosno popust na mobitel, već biraš što ti je povoljnije, hoćeš li im vratiti preostale mjesečne naknade (kao što je to još uvijek aktualno) ili ćeš im vratiti popust koji si ostvario na mobitel prilikom zadnjeg produženja...