Citiraj:
Autor Ranma 1/2
negdje je 24.1"  nikad neću prežalit što ga nema u "širokoj" prodaji kod nas 
|
Nije li taj monitor praktički U2410 sa drukčijim "skinom"?
Citiraj:
Autor gnomisa
opet vi o fizičkim veličinama....po visini 16:9 ima 1080 a 16:10 1200 pixela...dakle pišemo o radnom (ili ako hoćete gaming) prostoru.....nije drastično ali ja rađe uzmem 16:10; da ne velim da mi 16:9 monitori smiješno izgledaju, široki ko baba a visoki ko patuljak...druag je stvar što su 16:10 monitori rjeđi danas a često i skuplji.....
|
Upravo se o tome i radi. Tih fizičkih 0.5"-1" su nebitni, puno je važniji tip matrice. No da se nadovežem na boldano, to nije nužno točno, koliko god se slažem da su 16:9 monitori preširoki/preniski. Puno igara koristi HOR+ scaling i zapravo dobiješ veći FOV sa 16:9 monitorom iako je manje rezolucije. Doduše onome kome to smeta može igrati sa malim crnim crtama gore i dolje na 16:10 monitoru. Ionako 16:10 monitor ima veću fizičku površinu od 16:9 monitora iste dijagonale pa se ne gubi puno na veličini.
Citiraj:
Autor ankujund
pozdrav ljudi. evo procita sma 5-6 zadnjih stranica i prominili ste mi misljenje
Bavim se web dizajnom i nemogu vise radit na jedom monitoru (zbog multitaskinga) i u potrazi sam za drugim monitorom. sadasnji monitor samsung 2243bw ce bit postavljen po visini (za kodiranje) a na novom cu gledati sve ostalo. prvotno sam htio neki od 27' al kako se cini za 2000-2500kn se ne moze kupit kvalitetan pa sam odlucio spustit na 24.
po vasim preporukama, najbolji je Dell U2412M, ponajvise zbog 16:10 reze koja me jako veseli, jer ti 120px ce mi svakako dobro doci. Da li i dalje stojite pri tome da je to best buy za cca 2000kn a da ima IPS?
|
Da, definitivni best buy za 2000kn. Samo, jesi probao koristiti dulje tog Samsunga u pivot modu? Jer kada TN matricu okreneš za 90 stupnjeva, loši vertikalni kutevi gledanja postaju horizontalni što je puno veći problem. Ne samo da se boje mijenjaju na svaki pokret nego su i kutevi gledanja dovoljno loši da svako oko vidi drukčiju nijansu što stvara za mnoge neugodan fake 3d efekt.