View Single Post
Staro 27.10.2011., 10:20   #15097
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Evo posto se novi clanovi uvijek brinu oko volana i lulice, da napisem svoje vidjenje, posto smo i svi mi bili u tim dilemama.
Po mom iskustvu, okvirno pravilo je; kraca lulica i siri volan (komb 1), te duza lulica i kraci volan (komb2) daju odprilike isti polozaj tijela, gledano s boka. No, komb 1 je puno stabilnija/upravljivija solucija za spust a malko nezgodnija za uspon. Di je onda razlika?
Pa u tome sto nemozes ti stavit komb 1 ako ti je bajk vec "na knap", jednostavno ne ide! I naravno nema smisla stavljat komb 2 na komotni bajk osim ak neces bit izduzen ko gepard na bajku (pogodno za xc i trekking duze ture).
Dakle ovo su moja iskustva, prvo odluci sta vozis, sta mislis vozit i sta ces vecinu vremena vozit, onda vidi da ti baj vec sad nije "na knap" ili prekomotan pa shodno tome odlucujes sta i kako...
Postoji tu jos i dalje caka, dali rise na volanu/luli ili ne, koji backsweep koji upsweep, no to je sad sve dalje na vozacu, ovisi o njegovoj konstituciji i cisto nekom vlastitom osjecaju ugode/sigurnosti.

Nadam se da sam nekom pomogo.
Napominjem ovo mozda nije tocno, nek me netko ispravi ako misli drugavije, al ovo je moje iskustvo/misljenje.
Zivjeli
the55mic je offline   Reply With Quote