Citiraj:
Autor gnomisa
Pa nije rezolucija ista. 1920x1200 (16:10) naspram 1920x1080 (16:9). Taj jedan inch manje "fizičke reze" je manji problem od manjka radnog/gaming prostora.
|
A koji to 24" TN ima 1920x1200 rezoluciju? 23" 1920x1080 ima piksele gotovo jednake veličine kao i 24" 1920x1200 tako da ne vidim problem guranja 1080p rezolucije na tu dijagonalu. Uvijek bih prije izabrao kvalitetniju sliku nego samo veće piksele kao što je ovdje slučaj.
Citiraj:
Autor gnomisa
S tim da taj 24" 16:10 IPS koji košta 2 soma kuna je entry level IPS kojem su skinuli true 8 bitnu boju, stavili jeftinije komponente (zato i rikavaju češće od skupljih varijanti), nije wide gamut (doviđenja profi upotrebi), ima lošiju uniformnost pozadinskog osvjetljenja, veća mogućnost dobijanja tamnih ili svjetlih pixela, manje konektora (nema HDMI npr.) itd...ali dobro, "do nedavno" se za te pare mogao kupiti samo TN...ili neki prastari PVA
|
Imaš li kakav konkretan dokaz o lošijim komponentama koje češće rikavaju i većoj mogućnosti dobivanja pokvarenih piksela? Jer garancija za piksele je jednaka, a uniformnost bih rekao također dosta upitna jer ja recimo nisam vidio nijedan ZR24w ili U2410 da nije imao bar malo zeleno/crvenog tintinga što horizontalno, što vertikalno, dok je to kod "okrljaštenog" modela nepoznanica i po meni bez problema nadoknađuje manje savršenu uniformnost svjetline. Štoviše, osobno sam vratio
tri HP ZR24w-a samo zbog uniformnosti a sa U2412M sam sasvim zadovoljan.