Citiraj:
Autor BojanZD
Ne vidim razloga da kriviš ploču ako je voltaža 1,35?
Jedino možda da imaš krivo očitane voltaže, al probaj više različitih programa:cpu-z, Asrock extreme tuner, everset, HW monitor.
Ako je to stvarna voltaža, onda nebi smio imat 80°c u loadu uz takav cooler.
Cooler takvih specki bi to trebao držati oko i ispod 70°c na 1,35v, ovisno o vanjskoj temp.
|
Vidim da ljudi ganjaju 4,5GHz na 1.3 bez problema, zato mi se voltaža čini prevelikom. Također ta voltaža proizvodi veliku disipaciju topline pa mi automatski temperature rastu. E sad, koliko je realno da 1.35V proizvodi 80C, to ne znam, zato ovdje i pitam što napraviti.
Probao sam sa CPU-Z: 1.36 mjeri, CoreTemp mjeri 1.3862, Aida mjeri 1.3625.
Temperatura kućišta je oko 25C, vanjska je oko 20C. U kućištu imam setupiran "zračni tunel" od dva prednja i jednim zadnjim kulerom, velik je protok zraka jer rade na maksimumu i čine usisavač od moje mašine.
Citiraj:
Autor NemoRS
To je nesto jako cudno jer su meni temperature u loadu do 60-62 stupnja max.
|
Blago tebi, i ja bi rado takve temperature, ako niš drugo bar do 70C. Postoji realna mogućnost da je hladnjak možda malo van štosa, ali ne znam kako je njega moguće loše postaviti, nije da imaš šarafe pa da možda jednu stranu manje stisneš od druge, ili da se ploča popiga. Ovo je simple push pin i vozi miško... čudno mi je to sve.