View Single Post
Staro 24.10.2011., 22:16   #477
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Rex251 Pregled postova
Ja bih ti preporučio Dell OptiPlex 380 MT. Dobio ga na poslu kao radni komp neko vrijeme pa iz osobnog iskustva. Cijena je novog 2571kn. Prije nego možda pomisliš kako ti je to puno love probat ću objasniti izbor. Za gore navedene potrebe može se proći i jeftinije. Ali ima i ovo svojih prednosti. Konfa je dovoljno jaka za više manje sve osim najzahtjevnijih igara, no koliko sam shvatio nije ti to primarni fokus. Ono što je super je bešuman rad, ali doslovno dokle god ti ne poraste opterećenje i posljedično temperatura procesora, što se i ne dešava često. Stabilnost potpuna u radu, jako dobro konstruirano kućište s zrcalnim rasporedom unutra (matična na kontra strani) uz jedinu manu kod nadogradnje što ne stane grafička za dva utora zbog položaja PCIe utora u kućištu. Kvalitetna tipkovnica i miš u kompletu. I naravno garancija na cijelu konfu, možda tebi nebitna stavka, no nekima praktično. Namjerno nisam navodio specifikacije tu je google i nabava.net. Ako je to previše love onda zaboravi, ali isplati ti se nekada dati i koju kunu više.

Hvala na preporuci i siguran sam da bi to bila odlična kupovina, samo stvar je da imam nekih komponenti kod kuće koje mi stoje i treba ih iskoristiti, a razliku dokupiti + još neke kemije za drugi komp

Kad već ispitujem i dosađujem. Koja je (naj)jeftinija kombinacija ploče i procesora da iskoristim integriranu grafiku iz procesora(socket 1155)? (spajam se s mobitelom pa mi je malo teže guglat)

tnx

EDIT: Savjetovao sam se s osobnim guruom. Bude neka H61 ploča i najslabiji pentium u kombinaciji.

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 24.10.2011. u 23:25.
Pupo je offline   Reply With Quote