Citiraj:
Autor gnomisa
Imam jednu molbu, zamrači sobu (al da nije potpuni mrak, da bude neko lagano svjetlo), namjesti svjetlinu na 25, i reci mi jel primjećuješ titranje. Odn. na kojim vrijednostima svjetline primjećuješ titranje.
|
Teško je reći kad točno prestajem/počinjem primjećivati titranje ali na 0 brightness definitivno primjetim. U perifernom vidnom polju se lako vidi kako puna bijela pozadina titra. Već na 10 je puno mirnija slika. Na 25 iskreno ne vidim problem sa titranjem. No to je naravno sve subjektivno jer teoretski svaki LCD titra samo je pitanje na kojoj frekvenciji to prestajemo uočavati. Za usporedbu, ja vidim CRT flicker na 85Hz. Iako prihvatljiv, preferiram 100Hz. Plazma TV negledljiva na 50Hz, na 100Hz svjetle scene uočljivo titraju. Moglo bi se reći da sam iznadprosječno osjetljiv na flicker i mišljenja sam da za većinu ljudi to neće biti problem na ovom monitoru. Na svjetlini 0 da, ali nisam imao nijedan LCD do sada koji ide nisko do 50cd/m2 tako da ne znam kako se ostali ponašaju u tim uvjetima.