Daj Iggy koje ti nebuloze pišeš.
Osobno nemam ni jedan Appleov proizvod, ali pričat da je sve što oni naprave osrednji proizvod i da ga prodaje samo marketing je glupost.
Nisu oni izmislili marketing, niti mogu ljudima godinama podvaljivat poluproizvode po skupoj cijeni.
Ljudi konstantno kupuju njihov hardver i software zato što je kvalitetan i funkcionalan, ima ogromnu scenu i ono najbitnije kako je vidim Apple - imaju stila.
Šta god Apple izbaci to izgleda stvarno vrhunski, napravljeno od najkvalitetnijih materijala, pazi se na svaku najmanju sitnicu, od fontova do zazora, kako na njihovom hardveru tako i na OS-ovima.
Gledam taj MacBook Air i ostale šrot laptope od drugih proizvođača, pa to ko da je 100 godina ispred drugih.
Poredaj HP, Acer, Toshibu, Lenovo i ostale laptope jedan do drugoga, sve isto, sve iste komponente i materijali, sve radi ista tvornica... i sad bi ja to trebao cijeniti?
I normalno da će potencijalnom kupcu prvo Appleov proizvod zapasti za oko.
Isto tako i iPhone, 10x je izradom kvalitetniji od bilo kojeg HTC-a kojeg sam imao priliku držati u ruci.
To je ono što se meni osobno sviđa kod applea, dizajn, stil i kvaliteta, a nema sumnje i funkcionalnost da je na samom vrhu.
Nisu oni ništa revolucionarni niti posjeduju svemirsku tehnologiju, ali svakom svom proizvodu pristupaju sa nevjerovatnom pedantnošću, a to treba cijenit.