Što kažete na ovu konfiguraciju?
Na njemu će se gledati filmovi i surfati...malo nezahtjevnih aplikacija za posao i to je to...
Bitno mi je jedino da se ne čuje i da koliko - toliko ok izgleda, a ne ko da sam donio nuklearni reaktor u sobu.
INTEL Pentium G620T BOX, s. 1155, 2.20GHz, 3.5MB cache, GPU, Low Power, Dual Core
Cijena: 521,10 kn
MBO ASROCK H67M (M-ATX) Soc.1155
591,00 kn
SSD SATA III 60 GB OCZ, 2.5, SLD3-25SAT3-60G
697,75 kn
HDD 3.5 SATA3 2000 GB WD Caviar Green, IntelliPower, 64MB, WD20EARX
557,07 kn
Kakva je ova tipkovnica?
Tipkovnica LOGITECH Illuminated, crna
379 kn
Neki DDR3 4GB iz bilo kojeg dućana
maks. 300 kn
Ukupno: 3046 kn
- cijene su najjeftinije s nabave...
Trebam još preporuku za:
1. Kućište...neko jednostavnog dizajna, kvalitetno.
2. Monitor, obavezno mora imati pivot. Trebam preporuku za 24" i 27"
3. Napajanje...jedino se ono može čuti, pa nek bude sa što kvalitetnijim ventilatorom, ili bez njega. Nemojte mi preporučiti napajanje 300W (iako u loadu ova konfiguracija neće trebati više od 100W) koje će mi stvarati buku, nek bude AKO treba 600W, ali da se ne čuje.
4. CPU hladnjak ukoliko stock nije dovoljno tih
Napomene:
1. Uvjet je bešumnost...da mogu spavati pored kompa u full loadu (može se čuti HDD)
2. Htio bi to ugurati po mogućnosti u mATX kućište, ali samo ako se može ispuniti prva stavka. Kućište mora imati mjesta za minimalno 1 optički pogon, ova 2 diska i još jedno slobodno mjesto za eventualni dodatni HDD nakon nekog vremena.
3. Kupit ću komponenete tamo gdje će biti jeftinije i sam sastaviti, nisam ograničem gradom u kojem se komponenta kupuje, ako imaju dostavu (po mogućnosti besplatnu).
4. Ovo ne kupujem sada, već kroz 2-3 mj. Sada ću odabrati 90% sve osim CPU + MBO, ali možda i to ostane...mislim da se kroz 2-3 mj. stanje neće za ove periferne stvari drastično promijeniti.
5. Nekih 7000 kn je gornja granica s monitorom, tipkovnicom i mišem.
Hvala!