Citiraj:
Autor blackened
edit ali meni radi sa 19x200, jedino što mi je defaultna voltaža pa možda zato.
|
nema veze voltaža, 1,575 mi radi na x18,5, već na x19 ne radi

Očito bios moje matične nije rješio taj, navozimo ga bug ili šta već, jer koliko čitam po netu nekima radi, nekima ne radi...
E sad, pošto iman šugavu memoriju i to kupovanu u godinu dana razmaka (prvo kupio 2x2, a onda dodao još 2x2), iako je iste serije ne ide ni MHz

Šta mi je onako, pomalo i nevjerovatno, ali probao sam sve živo, čak i 11-11-11-xy latencije i ono ne ide ni milimetra

Tako da ću se na kraju zadovoljit sa 200x18,5 ili smanjit množitelj memorije na DDR1333 pa sa malo većim HTTom nju dovest do cirka 1600, a takt do cirka 3800 ili se pak igrat razno raznim PhenomMsrTweaker i sl. alatima koje inače izbjegavam jer mrzin dupliciranja rješenja onih koji već postoje, pogotovo mrzin kad su ta rješenja ručna jer volin takve stvari prepustit sistemu
Citiraj:
Autor cccp
Probaj sa većim FSB-om i manjim množiteljem za proc i memoriju. Npr. 240*15,5 ako je memorija na 1600.
|
Da...baš san tako nešto prije 3 minute editirao u gornji post... CPU je Black Edition pa se mogu igrati kako me volja, jedino sam fiksirajući HTT na 200 htio izbjeć igrice, jer kako sam mjenjao i ploču i ram u međuvremenu ne znam granice stvarne ni jednog ni drugog. Al saznat ću ih ovih dana kad sam se već uhvatio