Ono što Mad_Duke vjerojatno pokušava reći je da bi bilo odlično imati jedan uređaj koji se gurne u dock na poslu, radi nešto ne zahtjevno (office stvari) na njemu, izvadi iz docka (mobitel zapamti sesiju), imati sve dokumente na putu do doma (ako zatreba), doći doma, staviti u dock i nastaviti raditi gdje smo stali. Doma naravno imati nekakav NAS ili barem USB disk. Da ne govorim o službenim putovanjima kad je puno lakše nositi mali smartphone a dock strpati u prtljagu.
Windowsi 8 će raditi na ARM-u, Linux već radi. SoC (CPU + GPU) su sve snažniji. Naravno i dalje govorim o manje zahtjevnom radu koji velika većina korisnika realno treba, surfanje, slušanje glazbe, gledanje videa, office... Za igranje i ozbiljni rad koji zahtjeva jak procesor i grafičku ćemo i dalje koristiti klasični PC.
Kao što si spomenuo, Motorola je među prvima koja je predstavila taj koncept. Entertainment centar sam isprobao i radi odlično. Glatko prikazuje 1280x720 H264 u mkv kontejneru. Webtop čekam da mi dođe USB hub

Koliko sam vidio, prepoznaje vanjske diskove, tipkovnice, miševe.... Na xda se može naći Ubuntu instalacija.
Uz quada i još više memorije, mogli bi imati jedan uređaj koji zamjenjuje PC, laptop, mobitel i tablet. Još samo da riješe pitanje baterije.
Ne mogu nać bolji video ali se i na ovom vidi kako to radi u praksi. S tim da je ovo još na Froyi a sad je na Gingerbreadu i radi još bolje.