View Single Post
Staro 21.10.2011., 17:59   #70
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ono što Mad_Duke vjerojatno pokušava reći je da bi bilo odlično imati jedan uređaj koji se gurne u dock na poslu, radi nešto ne zahtjevno (office stvari) na njemu, izvadi iz docka (mobitel zapamti sesiju), imati sve dokumente na putu do doma (ako zatreba), doći doma, staviti u dock i nastaviti raditi gdje smo stali. Doma naravno imati nekakav NAS ili barem USB disk. Da ne govorim o službenim putovanjima kad je puno lakše nositi mali smartphone a dock strpati u prtljagu.

Windowsi 8 će raditi na ARM-u, Linux već radi. SoC (CPU + GPU) su sve snažniji. Naravno i dalje govorim o manje zahtjevnom radu koji velika većina korisnika realno treba, surfanje, slušanje glazbe, gledanje videa, office... Za igranje i ozbiljni rad koji zahtjeva jak procesor i grafičku ćemo i dalje koristiti klasični PC.

Kao što si spomenuo, Motorola je među prvima koja je predstavila taj koncept. Entertainment centar sam isprobao i radi odlično. Glatko prikazuje 1280x720 H264 u mkv kontejneru. Webtop čekam da mi dođe USB hub Koliko sam vidio, prepoznaje vanjske diskove, tipkovnice, miševe.... Na xda se može naći Ubuntu instalacija.
Uz quada i još više memorije, mogli bi imati jedan uređaj koji zamjenjuje PC, laptop, mobitel i tablet. Još samo da riješe pitanje baterije.

Ne mogu nać bolji video ali se i na ovom vidi kako to radi u praksi. S tim da je ovo još na Froyi a sad je na Gingerbreadu i radi još bolje.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 21.10.2011. u 18:32.
LAcy je offline   Reply With Quote