Citiraj:
Autor G.D.I. Info
 Evo odgovora zagrizenog inteliste sa AMD CPU-om u konfi 
|
Ak sam ja zagriženi
Intelista kako kažeš onda k vragu i sve

Samo sam realan. Nit sam intelovac nit AMD fanboy. Na sreću imam prostup hardveru i iz prve ruke isprobam ono što me zanima.
Citiraj:
Autor G.D.I. Info
AMD cilja na one plićeg novčanika
|
A što Intel nema jeftinije procesore? Što si zapeo za Core i7. Pogledaj Core i3 i Pentium G.
Citiraj:
Autor G.D.I. Info
i7 2600 košta cca 2,5k kunića dok x6 1100t košta 1.5k kuna što je osjetna razlika u cijeni a daj navedi nešto od novih igri što taj i7 može a x6 ne može a da razlika bude veća od 3fps i 10 sec?
|
U startu si fulao jer koliko god ti želio da X6 bude konkurent I7 2600(k) on je u biti konkurent modelu i5 2500(k). Kako cjenovno tako i po performansama.
Dalje zašto se vraćaš na Phenom kad ovdje govorimo o Bulldozeru i njegovu podbačaju koji je očit svima osim onima koji ne žele to vidjeti.
No Ok ako te već zanima X6 vs i7 2600k evo par rezultata.
Svi procevi na default postavkama
Cinebench R10
X6 1090T BE - 18179
2500k - 20371
2600k - 26948
x264encode
x6 1090T BE - 74,85 FPS
2500k - 98,23 FPS
2600k - 140,5 FPS
WinRAR
x6 1090T BE - 2324 kB/s
2500k - 2678 kB/s
2600k - 3600 kB/s
To su testovi koje sam iz prve ruke dobio na svojim testiranjima. Dakle X6 je u biti bez obzira što ima 6 jezgri po performansama konkurentan modelu i5 2500 koji se cijenom ne ističe toliko u odnosu na PhII X6.
No opet mi govorimo o FX procesorima!
Citiraj:
Autor G.D.I. Info
AMD čisto dobro radi na svemu a ako već radiš na kompu.
|
A tko uopće to želi diskreditirati? Radi dobro, no ovi Bulldozer je jednostavno fail od procesora kako po pitanju performansi tako po pitanju energetske iskoristivosti.
Citiraj:
Autor G.D.I. Info
Overclock kao što sam i rekao nema smisla jer osim skraćuje vjek komponenti i rezultira hrpom uništenih komponenti
|
Imaš li ti zbilja toliko godina koliko ti piše u profilu? Ako da, onda nemam riječi.

Skraćuje život koliko? Tjedan dana, mjesec, godinu? Do sada mi niti jedan procesor niti kartica nije crkla od overclockinga. Razlikuj ekstreman OC za potrebe natjecanja kada se vadi mast iz komponenti i normalan oveclocking uz minimalna podizanja radnoga napona jer jedno s drugim nema nikakve veze.
Ovdje ne govorimo o šopanju ranim naponom nego o podizanju za cca 150-200 mV u odnosu na stock napon.
Citiraj:
Autor G.D.I. Info
Intel-previše para za ime a i te razlike koje se pojavljuju na testovima kaj imas komp da vrtiš testove i diviš se??
|
O čemu ti pričaš?
Ako je procesor A bio brži od procesora B u recimo Cinebenchu onda će mi u Cinema4D procesor A raditi brže i normalno da mi je bolji odabir.