Tema: Motori
View Single Post
Staro 19.10.2011., 13:38   #278
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Skačem sam sebi u grlo sa EOD, al ne volim šutit nadobudnoj klinčadiji.

1. Kad sam ja vozio/imao af1 i ostalu braću, nije bilo digitalaca niti yubitoa. Jel to tako teško shvatit, da nemamo svi 15-20g i da se nismo rodili jučer sa kamerom i digitalcem u ruci?
I dan danas postoje ti motori, af1 pa se ne vrte na te obrtaje.
Također ne znam koliko si upućen u r123 ( af1 i prijelazni model rs-a ) i r122 ( od 95 god do 2011 god ) da su to zapravo identične termogrupe, sposobne razviti iste okretaje, ovisno o modelu cilindra koji imaju ugrađen ( ako je potrebno imam i serijske brojeve modela cilindara ovisno o njihovoj snazi ) . I ne brini se, to šta si ti vozio af1 ne znači da se vrtila više od drugih, koje sam ja vozio.

Citiraj:
2. Koji dio u priči o servisu, krepanim di-tech sr50-kama ti nije jasan? Ako ti i dalje nije bistro, nazovi aprilia zastupnika pa nek ti objasni svu problematiku di-techa, a između ostalog i s.anja sa nekvalitetnim hr gorivom. Ja ti ne pričam iz garaže s drvima, nego servisa koji postoji otkad sam se ja rodio u vlasništvu moga oca, a to je 30+ godina.
Problematiku ja znam, imam jednoga i ima 18 000km al nemam tih problema.
Vrijeđanje na osnovu gdje tko šta radi je ništa više nego primitivno jer znanje ne ovisi o financijskim mogućnostima.

Baš bih volio popričati sa tobom uživo, uz par formula, filmića i dokaza.

Citiraj:
3. I dalje tvrdim iz vlastitog iskustva sa bar 10 komada af1,mito,nsr da niti jedan taj motor ne ide 200km/h serijski, nema tog Boga, što god ti apn boy tvrdio. Govorimo o serijskoj cestovnoj verziji, ofc
Dragi kolega, ukoliko ne misliš ČITATI moje postove bolje je da niti ne pišeš u ovoj temi.
Sad dakle pođi ponovo nazad i pročitaj što sam napisao uz 200kmh.
apnboy - pa naravno da sam se naučio voziti na tomosu kao i 90% "bajkera", i ne znam zašto bi me to uvrijedilo, iako tebe očito bi, čim to ističeš. A takvi kojima je to uvreda, nijhovo mišljenje me niti ne zanima... Šta se tiče početnog motora ti si možda izuzetak, ali koji god da bio šta ja dobivam pljuvanju po istom?

Citiraj:
4. Dokazivati nešto nadobudnom momčiću? Fala, pa prvo ne poznaš neke osnovne stvari (onaj dio sa svjećicama; pa sad me ubjeđuješ kako je di-tech nadmotor, a stopa kvarljivosti je viša nego bilo kojeg europskog skutera (da ne računamo kineze);pa to stalno ponavljanje o vožnji na visokim okretajima, da je nemoguća (dijete drago, ako tebi nije jasno da je maximalna snaga koju motor isporučuje na 12500o/min, a ti se ismijavaš iz toga na spiku tipa volio bih vidit vožnju 125ice na tim okretajima i držanje istih, ja ti ne mogu pomoć, ako tebe hebe shvaćanje da bi motor isporučio maximalnu snagu mora biti vožen na toliko okretaja na koliko je deklarirana, to je već tvoj problem; itd itd, zbilja si naporan).
Nadobudan? Zašto? Jer se ne slažem sa tvojim "lažima" ?
Osnovni dio sa svječicama?
BR8/BR9/BR10? Toplinske vrijednosti svječica? Da to ne razumijem, to je stvarno za klince.
Ta toplinska vrijednost ne može nikako utjecati na maksimalne okretaje motora, niti promjeniti njegovu krivulju snage na taj način koji govoriš.
Jedino što može je temperaturu izgaranja, veći broj ( odnosi se na NGK svječice ) hladnije izgaranje i veće odvođenje topline ( rezultira dojmom kao "bogatija" smjesa na očitavanju svječice ) dok manji broj ima veću temperaturu i stabilniji rad na nižim okretajima te motor bolje reagira dok još nije potpuno zagrijan. Također očitanje svječice se doima kao "siromašna" smjesa jer je temp izgaranja veća, ali kao problem se može očitati i topljenje klipa ( u ekstremnim slučajevima rupa u klipu ) ukoliko se ugradi premali broj svječice ( ponavljam odnosi se samo na NGK jer drugi proizvođači imaju drugačije oznake na svojim svječicama ) .

Daj ti meni reci gdje to piše da ta 125-ica ima najveću snagu na 12500rpm, gdje je to deklarirano?

Citiraj:
5. U moje vrijeme 100%tne preokupacije tim peezdarijama, bilo je važno što prije složit motor, izać iz radione, nabrzinu oprat ruke praškom ili idealom, i ići se voziti, voziti i samo voziti, dok opet nešto ne krepa, pa sve ispočetka....
Kakve preserancije sa dizanjem na zadnji, vozanjem po centru grada ukrug, a za nasnimavanja, rekoh, to u to vrijeme nije postojalo. Samo naći dobru zavojitu cestu, sa što manje prometa, i peglaj......
Misliš da se nešto promjenilo? Isto je tako...
Preserancije? - preserancije bi bile da ja to odem i radim po gradu, centru, pred ljudima. Naprotiv, biram mjesta sa što manje ako ne i uopće ljudi jer mi to smeta i dekoncetrira me, niti mi je potrebno da me drugi gledaju. Dizanje na zadnji radim zato jer me zanima i nije preserancija nego mogućnost da kontroliraš motor na posve drugom nivou.

Da, upravo tako, kad sam vidio da niti na cesti nije sigurno radi pogiblje motorista par metara ispred sebe i nakon što sam sam izbjegao nesreću ili nedaj bože smrt više puta radi krajnje neodgojenih i neobrazovanih vozača u autu odlučio sam otići na stazu "iskaliti" se i vidjeti kako di i šta.

Citiraj:
A sad stvarno u duhu dobre volje i izbjegavanja lockanja teme ili kupljenja infractiona, neću više.
Slobodno, ukoliko misliš nastaviti, probaj PROČITATI što netko piše, te također mislim da nije fer da neosnovano "pljuješ" po nekom, evo po meni, zato jer sam mlađi i očito imaš osjećaj da si nadmoćniji u nekom pogledu, što je opet bez uvrede primitivno.

EDIT: Probajte si ukucat 14000 obrtaja bilo u rs 125 ili 250 pa se smijte koliko je to nerealno što ovaj čovjek priča.

http://www.gearingcommander.com/

Zadnje izmijenjeno od: kasko. 19.10.2011. u 15:10.
kasko je offline   Reply With Quote