Citiraj:
Autor Mad_Duke
Kaj se tice pitanja cemu 4 jezgre se neću udostojiti odgovoriti uopće. 
|
pa naravno, kad ni sam nemas pojma zasto bi neki mobitel trenutno imao 4 jezgre kad ni ne postoji softver koji moze iskoristiti i 2 (a ako mislis na igre, one vise koriste graficke jezgre).
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Baterija nije bitna? Držiš prokleti ekran od 4.6 incha u ruci.  Kako nije bitna?
|
pa sami ekrani ne trose toliko danas koliko i prije
pogotovo ovi amoled ekrani
puno puno bitnija je optimizacija OSa
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Potrošnja samog OS-a, odnosno optimiziranost je OK za sve osim power usera koji hoće mogućnost da si sami sve custom srede, a to je drugi par cipela.
|
optimiziranost android OSa nije nikako OK (no tu dolazimo i do problema proizvodjaca koji stavljaju svoje neke kerefeke na sam OS poput timescapea, sensea i onog samsungovog katastrofalnog UIa)
laga i trosi resurse previse u usporedbi sa konkurencijom
Citiraj:
Autor Matta
Jedino sto jos nisam prokljuvio je to da li virtualne tipke koriste ekran ili imaju neku zasebnu liniju koja nije dio ekrana ?
|
virtualne tipke koriste sam ekran tako da on nije full 1280x720 rezolucije nego nesto manji kad se izuzmu te tipke
sve u svemu mobitel me nije odusevio
jedino po cemu se istice jest HD ekran, ramima i ICSu (iako i to nece dugo trajati cim drugi proizvodjaci pocnu prelaziti na ICS + svi custom ROMovi)
mobitel je prevelik, kamera zaostaje za konkurencijom + vjerojatno je gradjen od plastike kao i vecina ostalih samsungovih mobitela
novi droid mi se cini kao puno kvalitetniji i opremljeniji mobitel
lockan je bootloader al vjerojatno ce u roku od mjesec dana i to rijesiti na XDA...
aj barem nova android verzija nije ruglo u svom stock izgledu
na sve prijasnje verzije si morao stavljti custom laucnhere/teme kako OS ne bi izgledao kao komunisticki proizvod
btw fina usporedba svih dosad izdanih nexus mobitela (sa iznimkom dodanog galaxy s2)