14t u leru?

zaboga zašto bi to netko pokušavao?
rs125 je imala crveno područje na 11t o/min (ili 11500, nisam siguran), a rs250 nije niti imala crvenog područja (gravirano do 14t), broj okretaja je ovisio o tipu svijećice koja se stavljala (bile su 3 vrste).
vjerovao ili ne, ali taj motor se vrtio i preko prikazanih 14t okretaja u vožnji. a ti slobodno opet reci da lažem...
kada se održava kako treba i kada je sve na njemu ispravno, to je normalno i očekivano, nije nikakvo čudo.
jedno ne znam da li slučajno govorimo o drugačijim dobavljačima agregata. nisam pratio zadnje serije rs-a i ne znam da li se nešto tu mijenjalo. ova na 250-ici je bio malo dorađen suzukijev rg gama agregat. imao je 6 prelivnih kanala kroz cilindar i nešto drugačiji oblik glave i par sitnica.
Citiraj:
2t mašine su na tim okretajima (12k o/min cca) jer tada imaju naviše snage, bile one na ubrizgavanju ili na fergazeru.
|
ovo nema veze sa ničim, svi agregati (i 2t i 4t i wankel) daju snagu nešto prije najvećih okretaja.
pitanje je samo na koji način se ta snaga razvija, koliko je iskoristiva, u kojem rasponu okretaja.
pred malo vremena sam vozio rsv1000factory (2 cilindra). taj motor poteže od "nule" (cca 3500-4000 o/min) i vuče gotovo jednoliko do 10t na tako strahovit i sirov način da je to nevjerovatno. motor doslovno ubaciš u četvrtu i voziš se od opatije do plomina bez potrebe za mijenjanjem brzina a strahovito si brz u svim situacijama. mislim da don sa foruma to dobro zna, ima isti agregat na tuonu. uglavnom dosadan motor.

toliko je dosadan da vjerovatno poslije z750 kupijem tuona.
rsv je prebrz i previše daje samopouzdanja, nije za svakog. ohlinsov racing ovjes je priča iz druge galaksije prema većini današnjih r tisućica. volio bi ga imati samo za stazu...
Citiraj:
Zaustavi/zaštopa/zadrži/ublaži/smanji kako god hoćeš izlaženje smjese iz cilindra van, zar ne? Nadam se da si sad shvatio da mislimo na istu stvar, bez ljutnje.
|
oprosti, ali ti ne znaš o čemu govoriš ili ne znaš to napisati. rezonancija vraća dio ispušnih plinova natrag u cilindar, ali služi prvenstveno tome da izgorenu smjesu čim prije i brže izbaci van, na način da radi podtlak koji isisuje plinove iz cilindra... ništa on ne prigušuje ili zaštopava.
Citiraj:
Samo na ubrizgavanju će snaga biti totalno iskorištena u svim okretajima jer tada nemora "probiti" ventil, ili kako već želiš nazvati proces otvaranja ventila, koji je tu SAMO zato jer je auspuh napravljen za određen broj okretaja, što kod ubrizgavanja nema apsolutno nikakve veze, jer se mapa paljenja može mijenjati dinamično tokom ubrzavanja.
|
uff... što reći nakon ovog?
p.s.: što se tiče baljezganja i laganja etc. prestani trolati jer po tvojim zadnjim postovima stvarno ne znaš osnove rada 2t motora, a dižeš ih u nebesa. vrijeđanjem i ruganjem bez pokrića nećeš ništa naučiti niti nakon toga biti pametniji.