Tema: Motori
View Single Post
Staro 18.10.2011., 18:51   #259
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Nezaštopa auspuh ništa, već se dio smjese vrati nazad iz auspuha u kompresioni prostor.

Ovo ti je lijepa skica koja sve lijepo pokazuje

pogledaj gif

ovak to nekak ide

1. TAKT – izmjena medija i kompresija
2. TAKT – izgaranje i ekspanzija (radni takt)
Zaustavi/zaštopa/zadrži/ublaži/smanji kako god hoćeš izlaženje smjese iz cilindra van, zar ne? Nadam se da si sad shvatio da mislimo na istu stvar, bez ljutnje.

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
@kasko - mogao si odma reć da žlabraš o 50ccm mašini, pa bi shvatili scooter teorije....
Druga stvar, opetovano nastavljaš internet teoretizirati o racing motorima, koji nemaju baš puno dodirnih točaka sa cestovnim verzijama istih, ako govorimo i dalje o rs250 (a ti o rsv ili rsw250)....
Mi lažemo, hrabre riječi.
Rastavi jedno 10 nsr-ki, af1, cbr125, pa ćemo razgovarat o principu rada i prednosti karburatora u odnosu na ubrizgavanje.
A prvo si nadrobio kako se nadaš da će biti moguće s razvojem tehnologije dobit više od 10k okretaja na 2t motorima, a sve i jedan race motor o kojima ti teoretiziraš svoju snagu ostvaruje TEK NA 12-13000 okretaja, I TREBA GA DRŽATI U VISOKIM OKRETAJIMA KAKO BI TU MAX SNAGU OSTVARIO. Prvo pročitaj šta pišeš ranije, pa onda postaj sasvim oprečne teorije.
Stvarno si lik.
Pa po tvojem je ovo žlabranje o 50ccm, a po čemu se to razlikuje od 250ccm ili o nekoj drugoj kubikaži, svodi samo na razliku u kubikaži zar ne?

TVOJ je problem što ti NE čitaš postove. Svaki put sam upotrijebio točne nazive motora/mašine, nije moj problem što ne čitaš.
Znam i princip rada s fergazerom i s ubrizgavanjem na 2t mašini jer sam vidio rastavljenih mašina.

Nisam nikakvu teoriju iznio, osim svog mišljenja zašto se ne primjenjuje ubrizgavanje na svim 2t mašinama.

2t mašine su na tim okretajima (12k o/min cca) jer tada imaju naviše snage, bile one na ubrizgavanju ili na fergazeru. Samo na ubrizgavanju će snaga biti totalno iskorištena u svim okretajima jer tada nemora "probiti" ventil, ili kako već želiš nazvati proces otvaranja ventila, koji je tu SAMO zato jer je auspuh napravljen za određen broj okretaja, što kod ubrizgavanja nema apsolutno nikakve veze, jer se mapa paljenja može mijenjati dinamično tokom ubrzavanja.

Žao mi je samo što ti baljezgaš bezveze bez ikakvog potrkijepljenja osim, 2t visoki okretaji (što nemora biti, to je tako ako želiš najveću peak snagu, pa je takav porting kanala i auspuh).

Ništa ne potvrdiš nego samo "pričaš" kako ja trkeljam, a ti ništa konkretno ne kažeš.
kasko je offline   Reply With Quote