Citiraj:
Autor Roberto
A što se tiče jezgri i threadova, pa 80% korisnika uopće ne treba više od dvije jezgre (ne računam profi ili high end tržište), ali ih marketing dobro prodaje, kao i P4 računala...
|
Oni jednostavno procesor napravljen za servere uz minimalne izmjene prodaju na desktop tržištu. A 8 threadova itekako ima smisla u serverskom svijetu, puno manje kod desktopa. To je još jedan od zajeba. Meni se čini da njih previše niti ne zanima high-end desktop tržište koje je sve manje i manje i puno više ulažu u prijenosnike i desktop srednju struju koje je puno veće od high-enda. Zašto trošiti lovu na R&D kada će se ona teško vratiti.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Nego, veoma interesantna mi je suradnja AMD-a na grafičkom frontu sa Rambusom. Bilo bi zanimljivo vidjeti da li će se ta suradnja za par godina možda pretočiti u CPU vode.
(ebga, uvijek sam optimist kad su AMD CPU u pitanju jer želim vidjeti konkurenciju)
|
Nemoj se previše oslanjati na glasine o XDR2. Iako je ATI uvijek bio taj koji gura sa novim tehnologijama ima puno razloga zašto XDR2 nebi bio dobra opcija.