View Single Post
Staro 18.10.2011., 08:30   #121
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Da ne ulazim u financijske trice i kucine, jer sve spada u domenu rekreativne analize - nije li AMD kupio ATI? Poprilicno glup potez, no postavlja se pitanje zasto onda nisu ulozili pare u "R&D" dio ili doeducirali disgruntled DEC inzinjere?
Čini mi se da im posao s GPU i integracijom grafike dobro ide.

Citiraj:
Clock race se zadnji puta zbio u ozujku 2000. godine; AMD je citavih dva dana zajahao na 1GHz prije Intela.
Od tada cak i PC eksperti znaju da nije u megahercima sve. Dobro, ne bas svi, ali ajde, vecina...
Ciljao sam na povećavanje broja jezgri i threadova koje još uvijek vrlo malo softwarea dobro koristi.

Citiraj:
A usporedjivati ARM jezgre s x86 monstrumom tipa ovog (pa puta 8 u nekoj opskurnijoj kombinaciji) je blago receno deplasirano.
Da, slažem se. No poanta je u tome da bi ARM, koji je trenutno najbrže rastuća CPU industrija, kroz par godina mogao ponuditi jeftino i kvalitetno CPU rješenje koje bi zadovoljilo barem 70% korisnika u X86 segmentu, a uz višestruko manju potrošnju energije. Čak će i Win8 podržati ARM. Pri tome, naravno mislim na home korisnike i home/small office korisnike.

Ne ulazeći u dubinu problematike, AMD je failao u startu samom činjenicom da procesori njihove nove arhitekture ne mogu nadmašiti niti njihovu staru generaciju procesora. To si nisu trebali dopustiti.