View Single Post
Staro 17.10.2011., 23:29   #1
LIKIC
Registered User

Datum registracije: Jun 2011
Previsoka temperatura procesora

Vidim da ima dosta ovakvih tema ali imam jedan specifican problem , ako neko ima iskustva sa navedenim komponentama neka stavi svoje misljenje i ideje. Problem je sljedeci :
Imam MBO Gigabyte EP31-DS3L i CPU je Core2Duo E7400 - sve je ok i normalno radi. Sa drugog kompa sam stavio na svoj, core2duo E8200 i temeprature ne da nisu normalne nego preko 100c.
S tim da u tom drugom kompu taj proc 8200 sasvim normalno radi ima normalne temperature. Napomena i na mom kopmu on radi unatoc velikim temperaturama , jedino sto everest ili bilo koji drugi program,
pa cak i u biosu pokazuje nevedenu visoku temepraturu. Nisam se usudio ostaviti jer mogao bi ciknuti -
Sve je cisto, uredno kao u apoteci i nova pasta je na njemu. U svim situacijama se radi o stock kuleru. I mislim da nikakav kuler tu ne bi pomogao. Mislio sam da se mozda radi i krivom mjerenju senzora ali malo me ipak muci podatak iz biosa. Eto ima li netko sa dobrom idejom kako rijesiti taj problem. E da zaboravio sam napisati, ako netko pita da sam klokao, nisam i isti je problem isa default taktovima i na klokanim. Kuciste i hladenje nije problem. Ajmo sa iskustvima svaki savjet dobro dosao...
LIKIC je offline