View Single Post
Staro 17.10.2011., 19:48   #116
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
AMD će u odnosu na Intel uvijek jesti govna. AMD će teško izmisliti čudo, R&D košta,a Intel je financijski puno moćniji.
Da ne ulazim u financijske trice i kucine, jer sve spada u domenu rekreativne analize - nije li AMD kupio ATI? Poprilicno glup potez, no postavlja se pitanje zasto onda nisu ulozili pare u "R&D" dio ili doeducirali disgruntled DEC inzinjere?

Citiraj:
Na jetra mi idu s ovim jezgrama i threadovima i jedni i drugi, clock race all over again.
Clock race se zadnji puta zbio u ozujku 2000. godine; AMD je citavih dva dana zajahao na 1GHz prije Intela.

Od tada cak i PC eksperti znaju da nije u megahercima sve. Dobro, ne bas svi, ali ajde, vecina...

Citiraj:
Volio bih da ih ARM pojede kroz 5-10 godina. No, to će se teško dogoditi obzirom da je previše toga nakalemljeno na x86 PC (softverski pogotovo).
ARM uopce nije taj segment.

A usporedjivati ARM jezgre s x86 monstrumom tipa ovog (pa puta 8 u nekoj opskurnijoj kombinaciji) je blago receno deplasirano.

Citiraj:
Ma netburst je bio fail, slijedeća Core mikroarhitektura se više oslanjala na P6 nego na Netburst, iako su ponešto i iz NB izvukli što je valjalo.
Netburst je bio fail iz bitno kompleksnijih razloga nego sto je ovo novo AMD cudo fail.

Citiraj:
A ovo s nekim patchevima mi se čini kao žešća glupost. Kao da nisu imali vremena istestirat sve i vidjet koliko je softversko iskorištavanje ovakvog procesora optimizirano. I kao da im nije bila dostupna DP verzina Win8.
Nema tu patcheva. Tj. ima, ali su hardverski. Malo sam si uzeo vremena i pronjuskao da vidim u cemu je stvar (kada vec nisam mogao nista suvislo procitati osim AMD-ovih prepisanih/prevedenih pamfleta) - pa ljudi dragi, ovo cudo ima problem koji je bio izbjegnut kod svih AMD procesora jos od K7 - hierarhija cachea.

Halo - 2011. godina, a *modul* ima 64kB 2-way set associative instrukcijskog cachea i dva puta 16kB 4-way WT podatkovnog cachea kao i 2MB L2 cachea. Dobro jutro tugo. Skok (hm, pad) sa 64 kB kod prethodne generacije na 16 kB trenutno je skolski primjer faila i manjkave litografije koje koristi AMD, gdje je Intel bez ikakvog utjecaja na frekvenciju (najbrzi SB se vrti oko 3.5GHz) nagurao 32kB. Jos uz to, L2 ima 21-27 ciklusa pristupnu latenciju (bez NUCA optimizacija, koliko mi se cini), sto je zapravo odgovor zasto procesori rade brze i bolje kad im se ugasi po jedna jezgra na svakom modulu.

Mislim, gornja matematika bez izjednog pokrenutnog benchmarka znaci iskljucivi promasaj, pogotovo kada se uzme u obzir ovakva idiotska ideja "modula" i dijeljenja cachea. Baziranje multicluster multithreading procesora bez tehnologija tipa speculative multithreading i slicno, uz ovoliko malo cachea, znaci samo jedno - back to the drawing board, a do tada papati govanca i dalje...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote