Citiraj:
Autor Bubba
Kada sam prije 5 i kusur godina pricao kako je ukradeni K7 jedina kvalitetna stvar proizasla iz AMD-a te ce sve ostalo biti varijacija na temu koja ce neminovno kaskati za konkurencijom (tj. Intelom, ako pricamo o PC CPU svijetu) jer se radi o danas gotovo 20 godina starom konceptu, onda su stanoviti krmaukali ovdje, umjesto da pozbroje dva i dva i vide da AMD jede govna vec godinama, umjesto da napravi nesto novo i divlje...
|
AMD će u odnosu na Intel uvijek jesti govna. AMD će teško izmisliti čudo, R&D košta,a Intel je financijski puno moćniji.
Na jetra mi idu s ovim jezgrama i threadovima i jedni i drugi, clock race all over again. Volio bih da ih ARM pojede kroz 5-10 godina. No, to će se teško dogoditi obzirom da je previše toga nakalemljeno na x86 PC (softverski pogotovo).
Citiraj:
Netburst, iako komercijalno nije imao mogucnost da bude bolji procesor nego sto je bio (ponajvise zbog izdrkalovica iz Rambusa i snaznog lobija oko JDEC-a koji je gurao tada kriminalno prespori i komplicirani DDR koji je pasao AMD-u jer im memorijske performanse ionako nisu znacile nista u zivotu), je bio novi koncept i primjer kako treba izgledati moderan CPU. Isto kao sto je SB sada, dok AMD jos uvijek zivi u DEC-ovoj utopiji...
|
Ma netburst je bio fail, slijedeća Core mikroarhitektura se više oslanjala na P6 nego na Netburst, iako su ponešto i iz NB izvukli što je valjalo.
A ovo s nekim patchevima mi se čini kao žešća glupost. Kao da nisu imali vremena istestirat sve i vidjet koliko je softversko iskorištavanje ovakvog procesora optimizirano. I kao da im nije bila dostupna DP verzina Win8.