Citiraj:
Autor mymoon
griješiš u odnosu snage 2t i 4t.
|
Opet, ne griješim. Lijepo sam napisao da je 2t vs 4t u istoj kubikaži jači, i to dosta.
Citiraj:
Autor jopis
I da, na koliko se vrti rsv250  (tj na koliko okretaja razvija max snagu).
|
Na 12500 o/min.
Citiraj:
Autor jopis
Kakve veze ima na koliko se vrti, to je samo tehnološko savršenstvo od strane honde dobiti te okretaje. Hoćeš reć da je bolje to što cvajo ne može radit ispod 5-6k okretaja normalno, uopće? Da ne govorim o nelinearnom razvijanju snage, što za 90% vozača završi padom, itd itd...
|
Pa ima veze na koliko se vrti, o trajnosti na prvom mjestu, o rotacijskoj masi (krajnje nepovoljna stvar na motociklu), informiraj se o power valve na cvaji. Ne linearno je to što ima istu snagu kao i 4t do 6-7k o/min, a nakon toga podivlja, dok 4t nastavlja mnogo blažim porastom snage.
90% vozača? Pa jel vozač drži ručicu gasa ili motor?
Citiraj:
Autor jopis
Možemo mi o za i protiv do preksutra.
Grub ne trebaš biti. Niti bezobrazan.
Svatko nešto voli i to je to.
|
S tobom se očito može i neko dulje vrijeme.
Tebi sam grub, nekome realan.
Citiraj:
Autor jopis
Ja radije volim linearno razvijanje snage i okretaje do neba, s time i stabilnije ponašanje motora pri ekstremnom naganjanju, nego eksplozije snage u malom rasponu kod cvaje, i nekontroliranost vožnje motora pri tim eksplozijama snage.
Probaj suzu rg gammu....
|
Čemu okretaju ako nisu potrebni? Samo opterećuju mehaničke komponente motora, a i sami veći okretaji stvaraju veće žiroskopske sile koje su krajno nepoželjne na motociklu.
Stabilniji je motor koji ima manju masu rotirajućih dijelova (definitivno 2t).
To što ti nisi sposoban kontrolirati taj stroj ne znači da je lošiji.
Citiraj:
Autor mymoon
@kasko: ispričavam se na tvom mišljenju.
mislim da će najbolje pokazati slijedeća sezona moto3 klase, pa ćese moći uspoređivati vremena starog 250 2t motora i nove klase na istim stazama.
samo uz napomenu da će moto3 agregati trebati izdržati više utrka (8 motora po sezoni, nisam siguran), a kod 2t toga nije bilo...
cijena agregata također ne smije prelaziti 12.000 € itd...
|
Naravno da će snaga biti upola ako ne i više manja radi pravilnika moto3.
Ali to je nemjerljivo samim time što će moto3 imati toliko slabe motore, ali naspram "starih" 250ccm 2t motora će imati napredniji ovijes, i druge komponente ciklistike, jedno od najbitnijih su gume.
Ali svejedno nemoguće da će oboriti 2t rekord.