Citiraj:
Autor cccp
Iz AMD-a su rekli da su svjesni toga i da bi agresivni turbo trebao rješiti te probleme. Windows Scheduler radi tako da dodjeljuje procese jezgrama po redu, znači jezgri 0, 1, 2...
|
netko je ranije već u topicu povukao temu OS-a kao ograničavajučeg faktora u performansama. tada sam se baš zapitao je li itko radio benchamark testove na Linuxu ili nekoj sasvim drugoj "platformi" gdje bi BD mogao naći primjenu??? razumljivo je zašto svi testovi idu na Win7, posebno gaming, ali ako WS ima neka ograničenja po pitanju dodjeljivanja procesa ne znači da je ista stvar i sa drugim OS-ovima.
Citiraj:
Autor McG
Intel bude u to vrijeme prelazil s osmjerojezgrenih 22nm Haswella na 14nm Broadwell. 
|
upravo to! ja uopće ne sumnjam da će iduće generacija BD-a biti sve bolje i bolje, kao što je bio slučaj i sa Phenom II, ali ovim tempom teško da će ikad zaprijetiti Intelu na području performansi. biti će i dalje "bang for buck" a na taj način mislim da se samo stagnira. možda BD zbilja i jest procesor ispred svog vremena ali ako to ne može pokazati na trenutnim aplikacijama onda čemu sve? vidjet ćemo što nam donosi 2012 po pitanju novih modela i mogućih poboljšanja BD-a.