Pozdrav. Molio bi pomoc s slaganjem konfiguracije do 5300kn max(sto manje to bolje)... Ovako kao prvo nisam siguran dal mi se vise isplati ulozit u MBO ili u CPU... Gledam da slozim neki "high-end" komp i da ga mogu nadogradit za par god(kolko je to moguce)... Volio bi da maticna ima dobar support za usb 3.0/da ima dovoljno portova i da se moze spojit na front kucista... Nekako mi se cini da ce sve maticne za par god(recimo 2-3god) imat dobru podrsku za usb 3.0 tj da ce past cijene ovih koje sad imaju... Ako nis drugo cini mi se da je to vise vjerojatno nego da ce past cijene CPUa... Sta vi mislte?
Glavni cilj konfe su preformance/brzina... Grafa mi i netreba neka, te mi netreba HDD posto vec imam WD Caviar black 640gb SATAII...
Ovako sam nes mislio:
1 x Procesor Intel Core i7-2600K 3.4GHz,1MB/8MB,95W,Socket 1155
Kolko sam skuzio cpu dolazi s stock fanom u paketu, mi je to dovoljno da ga drzim na pristojnoj temperaturi?
1 x Gigabyte GA-Z68A-D3-B3, Socket 1155, CPU:Sandy Bridge, Intel®Z68
Koja je razlika izmedu te i GA-Z68X-UD5-B3 modela? Kolko sam ja skuzio GA-Z68X-UD5-B3 ima samo vise usb portova :S
1 x DDR3 4GB (1x4GB) Kingmax, 1600MHz, FLGF
Bilo bi lijepo da ram bude PC16000 na 2133mhz tj 4x1gb takvog rama ali to nisam naso :S... Postoji li takvo sto uopce i ima li toga za kupit kod nas?
1 x CoolerMaster Elite 430, black, window, (W)190 x (H)424 x (L)490
Kod kucista trazim da bude screwless ili barem toolless, ima ok protok zraka/bude pristojno za hladenje, te bi bilo dobro da ima usb 3.0 portove ispred... netreba bit nis prefensi, netko crno plain kuciste pravokutnog oblika...
1 x Napajanje XFX 650W , XXX Edition, 80+ Bronze Certified Semi-Mod ili CHIEFTEC Smart Series GPS-650AB-A... Vidim da dosta ljudi na ovom topicu stavlja XFX napajanja - su to oke napajanja? Ja osobno imam CHIEFTEC i zadovoljan sam s njime... dosta napajanja mi je riklo a CHIEFTECovo se jos dobro drzi... Kolko mi je uopce W dovoljno za ovaj setup? I kolko je dovoljno za ovaj + neka trenutna high end grafa?
GPU: GIGABYTE GeForce GT 520, 1GB DDR3, HDMI, DVI, D-SUB ako bude para...
Hvala.