Citiraj:
Autor Shayna
Treba mi preporuka za mobitel.
U izboru su mi ovi:
HTC Desire S (2500)
SE Xperia Play (2300)
HTC Sensation ( 2300)
SE Xperia Arc S (1800)
SE Xperia Ray (1700)
Ove stvari su mi bitne:
Kamera - Koristit cu ga kao digitalni fotoaparat pa bi htjela da kamera daje dobre i kvalitetne slike.
Aplikacije, igrice - Svi su Android tako da znam da mogu skidati sve i svasta. Voljela bih da mi ne steka dok igram igrice ili nesta radim sa aplikacijom.
Memorija - Vecina ima memorijsku karticu od 8 GB, a 1 GB vec ugradene memorije u mobitel. Dali je to dovoljno? Nece me zezati ili biti malo?
Internet - mobitel cu koristiti jako puno za odlaske na internet. Kakav je prijem signala? Mogu li se "prikaciti" na internet u stanu/kuci/faksu?
Citala sam da HTC-ovi mobiteli imaju problem sa signalom. Stavis ruku negdje i ogranici signal. Zna li netko iz iskustva koliko to smeta? Veoma bi mi smetalo da mi prekida internet vezu.
HDMI kabal - Neki imaju, neki nemaju. Zanima me isplati li se imati ovo i ako da, kolika je cijena?
|
Vidim kako se na kraju svodi na fotografije kao odlučujući faktor, jer u svemu ostalome mobiteli su manje-više "jednaki".
SE ima najbolju kameru u smartphone svijetu. Makar nebi se kladio u modele koje si ti navela jer nijedan nemam Xenon flash, Xperia Arc i X10 bi vjerovatno bili bolje riješenje.
ALI u mobitelu nemoj tražiti zamjenu za digitalac jer češ ostati razočarana. Kamera je na mobitelu nužno zlo (makar danas relativno OK nužno zlo) ali nije ni blizu digitalcu pogotovo ne u uvijetima lošije osvijetljenosti.
Nadalje tu si ubacila Sensation koji je jedini od navedenih dual core zvijer od mobitela pa tako ima popriličnu prednost nad ostalima.
Sve ove ostale karakteristike su na mobitelima ove klase na nivou i bit češ zadovoljna.
HTC Sensation (samo on) zna imati problema sa signalom ako ga držiš kako ga nitko normalan nebi držao
HDMI izlaz je ogromni plus ukoliko ti treba.
Možeš puštati bilo kakvu multimediju na sa mobitela TV-u.