View Single Post
Staro 13.10.2011., 15:25   #89
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Ja govorim o tome kada se ide izvan granica koje je odredio AMD, tj. OC-u. Onda potrošnja ne raste linearno.
Ciljani takt po AMD-u je bio 3+ GHz, a do sada to nismo vidjeli. To sve može naznačiti probleme u proizvodnom procesu.
OK, ali opet je potrošnja u normali. Llano A8-3850 sclockan na kakvih 3.5GHz + ostatak konfiguracije i potrošnja je ~150W - jasno bez diskretne grafičke kartice. Velim, dosad nije bilo ni jedne alarmantne izjave ili obavijesti po pitanju potrošnje AMD APU modela. Ovo kaj trenutačno pogađa Bulldozer je priča za sebe, jer em je nova arhitektura, em je 32nm proces, em se AMD gubi s Bulldozerom, tj. sami ne znaju kaj točno s njim namjeravaju na desktop tržištu. Previše toga im se krivo poklopilo i sad je raspošoj.
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Stvar je u tome što procesori poput Athlon II 631 i A6-3500 nisu bili predviđeni na nekim roadmapima. Meni se čini da su se oni pojavili kada su skužili koliko čipova bi morali baciti.
AII 631 ima 400 shadera disejblano, tj. pola čipa je neiskorišteno. A4 je dvojezgreni proc sa 160 shadera i napravljen je od istog komada pijeska kao i puni čip, ali on je bio predviđen.
Da, zato sam i rekel da se ne bacaju već se rebrandaju kao ovi modeli koji se smještaju negdje između zacrtane ponude.
Ono kaj ne prođe kao Llano ide kao FM1 Athlon II, a ono kaj ne prođe kao Llano X4 ili X2 ide kao X3. AMD to radi već jedno dulje vrijeme i s procesorima i s grafičkim karticama.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.10.2011. u 15:39.
McG je offline   Reply With Quote