Posto nabavio Z68 plocu, a one su requirement za isto, napokon to isprobao.
Dakle, radi se u hibridnom sistemu cachiranja, nesto kao sto Seagate Momentus XT disk ima u sebi.
Kao cache se koristi SSD disk, a cachirat se moze jedan disk ili volume unutar Intel Rapid Storage Technology-a.
U pocetku, kako obicno bude, naletio na probleme: nije mi dopustilo akceleraciju diska. Problem je sto sam imao 3x 1TB diska u RAID0, ali dva Volume-a, jedan od 2TB i jedan od 800GB.
Problem je u tome sto je limit od dva volume-a po raid polju unutar Intel RST-a.
Naime, kad se ukljuci akceleracija, to se vidi kao dodatno Volume.
Opcija a) je bila presloziti vse u jedan veeeliki volume, ali to zahtjeva brisanje svega, formatiranje u GPT itd... dok opcija b) je bila jednostavnija - staviti jedan disk iz drugog PC-a - disk od 1.5TB.
Dodavanjem diska od 1.5TB se pojavi opcija za akceleraciju istog, za sto sam iskoristio cijeli SSD Vertex 2 60GB disk - moze se iskoristiti i 20GB, a ostalo koristiti kao normalan disk, no meni je draze vise cache-a.
Stavio sam ga u 'Enchanced', a ne 'Maximized' mode - maximized cachira pisanja prvo na SSD, a onda kad stigne spusti na HDD, no to ima dosta veci wear na SSD disk dok razlike u performansama su uglavnom male.
S druge strane, razlike u performansama sa SRT-om naprema single-disk su stvarno velike, i odmah uocljive - u biti, performanse su performanse SSD-a.
Zasad radi skroz stabilo, i iskreno - vrlo zadovoljan (samo da tako i ostane)
Pozitivna stvar je da se cachira ono sto se koristi.
Dakle, nije situacija kao kad se instalira Win na SSD - pa se nalegne 20GB smeca od cega se aktivno koristi moze 1-2GB, vec ovo cachira ono sto se i stvarno koristi.
Moj savjet je SRT koristiti uz vise HDD-ova: jedan HDD+SSD sa SRT-om kao disk za OS+aplikacije+igre, dok koristiti drugi disk(ove) za multimedijalne sadrzaje, torrente, sto li vec...